Muntatge amb Sílvia Orriols somrient i Najat Driouech somrient amb un vel blau

POLÍTICA

La resposta viral de Sílvia Orriols a la diputada musulmana d'ERC

Najat Driouech reivindica el mur a 'l'extrema dreta' i Orriols li respon que 'l'islam deshumanitza'

El cos a cos entre l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, i algunes figures d'ERC ha estat constant. I ara ho serà encara més. La setmana passada, el conseller Elena es referia directament a Orriols al Cafè d'Idees per qualificar-la "d'extrema dreta”. Però un dels combats més habituals no és amb el conseller sinó amb la diputada musulmana més famosa de Catalunya i probablement de tot Espanya, Najat Driouech.

Orriols i l'islam

Orriols ha recollit tots els recels i els rebutjos que el votant nacionalista té cap a la immigració i, més en particular, cap a la immigració musulmana. Ella mateixa es considera obertament “islamòfoba”. Això sí, aclarint que pensa això perquè l'islam, al seu parer, és una ideologia “político-religiosa”.

En aquest sentit, les seves denúncies són constants dient que el progressisme cau en una contradicció quan dóna suport a l'islam des d'Occident. Cosa que li ha valgut una multa de 10.001 euros imposada pel Govern d'ERC. Tot i que les polèmiques han estat constants. Una de les més recents va ser que el seu ajuntament va vetar el cartell de les Festes de Ripoll perquè hi apareixia una nena musulmana amb vel.

Les paraules de Driouech

I de vels torna a anar la polèmica. La diputada Driouech ha recordat que el seu partit (juntament amb la CUP i els Comuns) ha signat un acord per no pactar amb l'extrema dreta. Així s'expressava la diputada en un acte electoral d'ERC:

La diputada Driouech ha disparat directament contra Salvador Illa i Carles Puigdemont per no signar aquest pacte. És a dir, és un missatge electoralista que mobilitza a través de la por. "Amb l'extrema dreta, sempre de cara", ha dit amb referència a Vox i, sobretot, a Aliança Catalana.

Això és el que explica la resposta de Sílvia Orriols a aquestes paraules de Driouech:

Tuit de Silvia Orriols sobre Najat Driouech

“És l'islam qui deshumanitza les dones, considerant-les provocadores i pecaminoses i cobrint-les amb parracs...”, diu Orriols. Es tracta d'una confrontació sense diàleg on cada un dels contendents s'adreça als seus propis votants.

➡️ Política

Més notícies: