Fotomuntatge amb les cares de Sílvia Orriols i Pere Aragonès

POLÍTICA

El Govern ratifica la multa de 10.000 euros a Sílvia Orriols

L'alcaldessa de Ripoll ha assegurat que la Generalitat ja li ha confirmat la sanció de 10.001 euros després de declarar que “l'islam és incompatible amb els valors occidentals”

Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll, ha fet públic aquest dilluns, 11 de març, que el Govern l'obliga finalment a pagar 10.000 euros de multa.

Una sanció que la conselleria d'Igualtat i Feminisme, encapçalada per Tània Verge, li imposava l'octubre passat. Va ser arran de declarar Sílvia Orriols en un debat de televisió el maig del 2023 que "l'islamisme radical va en contra dels valors occidentals".

Pere Aragonès confirma la multa de 10.000 euros a Sílvia Orriols

Sílvia Orriols ha confirmat aquest dilluns, 11 de març, que el Govern li ha imposat finalment una multa de 10.001 euros. La conselleria d'Igualtat i Feminisme de Tània Verge obligava l'alcaldessa de Ripoll a pagar una sanció després de declarar en un debat televisiu que "l'islamisme radical va en contra dels valors d'Occident".

Una multa que li ha estat ratificada aquest mateix dilluns, segons ha confirmat la mateixa Sílvia Ripoll a través del seu compte de X (Twitter). "La Generalitat de Catalunya em confirma la sanció de 10.001 euros per haver dit que l'islam és incompatible amb els valors d'Occident", ha publicat en un tweet la presidenta d'Aliança Catalana.

Captura d'un tweet de Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll per Aliança Catalana

"El Govern de Pere Aragonès engega la maquinària per esborrar-me de l'engraellat polític". Després del que ha tornat a afirmar que “l'islam és incompatible amb els valors occidentals”. A això ha afegit que "ERC també".

Just ha coincidit el dia que la multa era ratificada per la Generalitat amb el mateix dia en què ERC ha decidit felicitar el Ramadà. "El mateix dia que feliciteu el Ramadà, multeu l'alcaldessa de Ripoll amb 10.001 euros per haver dit que l'islam és incompatible amb els valors occidentals", declarava en un altre tweet Sílvia Orriols.

Sílvia Orriols va ser multada després de l'agressió a l'octubre

Sílvia Orriols feia pública la multa que li havia imposat la Generalitat l'octubre passat. Va ser només dos dies després d'haver patit una agressió pel carrer, al centre de Ripoll, a mans d'una persona de nacionalitat marroquina.

"El meu marit i jo hem patit una agressió a mans d'un marroquí, que en ser detingut ha començat a repetir «això només és el principi»", va explicar la presidenta d'Aliança Catalana a X després que tinguessin lloc els fets l'octubre de 2023.

➡️ Política

Més notícies: