Muntatge de Teresa Jordà i un cartell de la Festa Major de Ripoll
POLÍTICA

El zasca a una diputada d'ERC per defensar la imposició del vel islàmic a nenes

Teresa Jordà és durament criticada a xarxes per defensar l'anterior cartell de les Festes de Ripoll

Continua la ressaca sobre el càrtel de la Festa Major de Ripoll. L'alcaldessa de la localitat i candidata per Aliança Catalana, Sílvia Orriols, va anunciar que el seu govern havia vetat el cartell de les Festes. El motiu és que hi apareixia una nena musulmana amb vel.

Aquest assumpte apunta de ple un dels temes estrella d'Orriols: la crítica a l'islam, que Orriols entén com una ideologia “polític-religiosa”. La seva tesi és que aquesta religió introdueix pràctiques misògines a la societat occidental que no cal tolerar.

Això condueix a una confrontació gairebé immediata amb ERC. Els republicans s'han aixecat com a defensors de la comunitat musulmana a Catalunya. Però això, alhora, els condueix a certs problemes de congruència ideològica. El tuit esborrat sobre la separació per sexes del Ramadà a Santa Perpètua de Mogoda n'és un exemple.

Dures crítiques a Jordà

Doncs bé, Teresa Jordà, exconsellera, diputada al Congrés i exalcaldessa de Ripoll, ha donat la seva opinió sobre la polèmica del cartell.

La diputada Jordà ha compartit un cartell amb un titular del Diari de Girona que diu així: “L'alcaldessa de Ripoll veta el cartell de la Festa Major escollit pels veïns perquè hi ha una dona amb vel”. Sobre això, Jordà comentava que “Així, és així com es contribueix a millorar la vida, el benestar i el futur del poble que moltes i molts coneixem i volem”:

Tuit de Teresa Jordà criticant la decisió de retirar el cartell de la Festa Major de Ripoll

Per part seva, l'alcaldessa de Ripoll no ha desaprofitat aquesta ocasió per entrar en polèmica. L'actual alcaldessa ha fet referència a la recent polèmica de Lleida sobre unes dones musulmanes ficades dins d'unes tanques per separar-les dels homes. "Formes part d´un govern que ens ha fet recular a l´edat mitjana... jo de tu, evitaria donar lliçons a l´alcaldessa de Ripoll...".

A més, la resta de respostes a Jordà han anat per la mateixa línia. L'acusen d'estar aferrada a la cadira i de no conèixer la realitat de Ripoll. De fet, l'usuari “A Subirana” li retreia això:

Tuit Criticant Teresa Jordà per un cartell sobre la Festa Major de Ripoll

Aquestes situacions mostren que hi ha un sector electoral que no compra l'aliança entre ERC i la comunitat musulmana. En qualsevol cas, les imminents eleccions del 12-M mostraran si l'anomenat “efecte Orriols” té de veritat la força que sembla tenir en xarxes i si ERC pateix un sever daltabaix electoral.

➡️ Política

Més notícies: