Pla mig curt de Pere Aragonès somrient
POLÍTICA

La purga de Pere Aragonès a les llistes d'ERC per a les eleccions

El candidat d'Esquerra es carrega gairebé tots els consellers del Govern, però manté els més polèmics


Esquerra ja ha anunciat els membres de les seves llistes per a les eleccions del proper 12 de maig. I hi ha hagut sorpreses. Vaja si n'hi ha hagut. D'una banda, el candidat republicà es carrega la majoria dels consellers del seu Govern, mentre decideix mantenir alguns dels que han generat més polèmiques a la darrera legislatura.

Cauen de la llista el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, que en menys d'un any al Consell Executiu s'ha menjat el marrón de la sequera i les protestes del sector primari. També Gemma Ubasart, consellera de Justícia i màxima responsable política del que passa a les presons catalanes, que es va negar a dimitir malgrat l'assassinat d'una treballadora del centre penitenciari de Mas d'Enric per part d'un reclús.

Tampoc és a les llistes Meritxell Serret, titular d'Exteriors i responsable dels faraònics xiringuitos en forma d'ambaixades. Anna Simó, la consellera d'Educació que deixa el sistema educatiu català a la cua d'Espanya i Europa, també s'ha quedat sense presència. Natàlia Garriga, de Cultura, també cau, per la qual cosa ara tindrà més temps lliure per si vol tornar a viatjar a les properes gales dels premis Oscar.

Natàlia Mas, que portava Economia i que no va poder aprovar els pressupostos (fet que va desembocar a eleccions anticipades), és una altra de les purgades per Pere Aragonès. Roger Torrent és una altra baixa i deixarà Empresa sense la possibilitat de ser diputat la propera legislatura. Finalment, Sergi Sabrià (flamant viceconseller d'Estratègia i Comunicació del Govern), que també es queda sense lloc a les llistes d'ERC per al 12-M.

Pere Aragonès manté els més polèmics

Si sorprenents són algunes baixes, especialment les de Torrent, Mascort o Mas, encara ho són més els noms que ha decidit mantenir en llocs de sortida per ser diputats la propera legislatura. Ja coneixíem que Laura Vilagrà aniria de número 2. La responsable d'organitzar unes oposicions fallides que van costar centenars de milers d'euros públics a l'administració i la també responsable del fracàs dels Jocs Olímpics d'Hivern continuarà sent el guardaespatlles d'Aragonès després del 12- M.

El més interessant, per dir-ho d'alguna manera, ve ara. Joan Ignasi Elena serà el número 5 per Barcelona. Bon premi per al conseller de l'Interior que pot presumir d'una delinqüència disparada a Catalunya. I no només això: al seu currículum sempre podrà posar que ha deixat el càrrec amb les taxes (per cada 1.000 habitants) d'homicidis, robatoris amb violència, violacions, temptatives d'homicidi i lesions per baralla tumultuària més altes dels últims 7-8 anys. Gens malament per ser recompensat.

Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes, també aconsegueix el premi. Amb les violacions disparades, multes de 10.000 euros a opositors polítics per donar la seva opinió i polítiques que encara avui ningú no ha desxifrat quin sentit tenien, ocuparà el número 8 de les llistes per Barcelona.

Un altre que presumiblement serà diputat la propera legislatura és Carles Campuzano, ex de CiU i independent a les llistes d'ERC, que anirà de 7. El conseller de Drets Socials obté la recompensa després de ser incapaç de frenar l'onada d'immigrants il·legals que han arribat a Catalunya en els darrers mesos. Especialment destacada és l'arribada de menes, un fenomen que fins i tot el Govern va admetre que els desbordava. Per mirar de solucionar-ho, Campuzano només va trobar la brillant idea de demanar més diners al govern de Pedro Sánchez.

També seguirà Ester Capella, consellera de Territori, que anirà de 6 per Barcelona. I, finalment, Quim Nadal (Universitats) ocuparà el simbòlic últim lloc de les llistes de Girona. Aquesta és, doncs, la purga de Pere Aragonès: adéu a gran part del Govern mentre premia els més polèmics del seu Consell Executiu.

➡️ Política

Més notícies: