Muntatge amb un pla mitjà de Feijóo en blanc i negre alçant el braç i un dit amb un pla mitjà curt en color d'Alejandro Fernández amb cara seriosa

POLÍTICA

Feijóo es cobra la seva venjança amb Alejandro Fernández:sorpresa a les llistes del PP

Alberto Núñez Feijóo va perdre el pols amb el líder del Partit Popular a Catalunya, però no del tot. Aquest dimecres presenten la resta de candidats del partit per a les eleccions del 12-M

Tothom és conscient del pols que Alejandro Fernández i la cúpula del Partit Popular han mantingut en els darrers mesos. El líder del PP a Catalunya, fidel a les seves idees de confrontar amb el processisme, no va dubtar a alçar la veu contra la direcció del partit en els seus intents de flirtejar amb Junts després de les eleccions generals.

Això no va agradar a Gènova, que va intentar rellevar Fernández al capdavant de la formació a terres catalanes. Tot i això, els nombrosos suports que té el president del PP català i l'avançament electoral van impedir que Feijóo executés les seves intencions.

I és que la fortalesa d'Alejandro Fernández era tan gran que molts consideraven una temeritat canviar el candidat a poques setmanes de les eleccions. Un candidat, a més, que compta amb un gran suport no només al partit a Catalunya, sinó també a Madrid, al món constitucionalista català i fins i tot fora d'aquest àmbit (hi ha fins i tot independentistes que han elogiat públicament el president del PP català).

Alberto Núñez Feijóo va haver d'admetre la seva derrota al pols amb Fernández. Això sí, és una derrota a mitges. I és que Gènova ha hagut de cedir davant del considerat un dels millors oradors del Parlament, però ara Feijóo s'ha cobrat la seva venjança.

Sorpreses a les llistes del PP

D'una banda, Feijóo va optar per lligar en curt Alejandro Fernández i la seva ànima lliure. Per això, va imposar Dolors Montserrat com a cap del comitè electoral del PP. I les primeres conseqüències d'aquest moviment ja han quedat clares. Els primers noms confirmats per a les llistes populars en són una prova.

Aquest dimecres, el PP presentarà els candidats per les altres tres províncies catalanes. Per Barcelona, el cap de cartell serà Alejandro Fernández i el seu número dos serà Manu Reyes, alcalde de Castelldefels, considerat més afí a Dolors Montserrat i a la direcció del partit i una de les figures emergents de la formació. També estarà ben col·locat a llocs de sortida Santi Rodríguez, actual secretari general del partit a Catalunya i proper a Gènova.

Per Tarragona, liderarà les llistes Pere Huguet, ex de Ciutadans. I previsiblement Lorena Roldán, afí a Alejandro Fernández, serà la número dos per aquesta demarcació. El més probable és que el PP aconsegueixi entre un i dos diputats per Tarragona. Per Girona, la responsabilitat caurà a Jaume Veray, mentre que per Lleida ho serà Montse Berenguer.

Així, Feijóo han trobat un equilibri per mantenir la pau entre tots els sectors del PP català. Això és cedir a la figura d'Alejandro Fernández, però posar perfils més propers a la cúpula del partit a la resta de la llista per Barcelona i fins i tot a la resta de les províncies. L'objectiu de tots, això sí, és aconseguir ser, a partir del 12 de maig, la primera força constitucionalista del Parlament, una lluita que mantindran amb Vox. Les enquestes auguren una pujada destacada del PP (podria arribar als 15 diputats, ara en té 3), mentre que a Vox, ara amb 11, li pronostiquen una lleugera baixada o fins i tot mantenir l'actual nombre de diputats.

➡️ Política

Més notícies: