Carles Puigdemont tocant-se les ulleres en un gest de reflexió
POLÍTICA

Puigdemont revela que dirigents del PSOE li van oferir l'indult

L'expresident demana l'amnistia

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha revelat que dirigents del PSOE li van oferir l'indult en una entrevista amb Jordi Basté, de Rac1, a Waterloo. L'anunci es produeix precisament la vigília de l'inici de la campanya de les eleccions generals del proper 23 de juliol.

Puigdemont ha assegurat, en efecte, que s’ha reunit amb dirigents “del PSOE”. Davant la insistència del periodista ha explicat que va ser “al Parlament Europeu” i que “més d’una vegada”.

La proposta era “entregar-se, passar un temps a la presó i l’indult” i que ell li va donar veracitat perquè “ho van fer amb els presos polítics”. Que, en cas d’haver acceptat, “segurament ara estaria al carrer”. “Pero que no he anat a l’exili per això”. 

Carles Puigdemont en un míting amb el dit aixecat en to amenaçador

Carles Puigdmont ho té clar: “Jo no em lliuraré mai”

L’expresident ha insistit que no buscava “una sortida personal”, sinó una “solució al conflicte polític”. Puigdemont ha reiterat, en canvi, la possibilitat de l’amnistia com a “condició” per a una “negociació política”. “Jo no m’entregaré mai”, ha deixat clar.

També ha descartat en rodó marxar a Suissa en cas d’una sentència definitivament adversa. Preguntat sobre Marta Rovira i Anna Gabriel ha afirmat que “son casos diferents”.

D’altra banda, ha afirmat que no està amoïnat “gens ni mica” pel sou en cas que acabi perdent l’escó. I respecte a la justícia espanyola s’ha preguntat que “com poden defensar que estigui fugat de la justícia espanyola si he estat citat com a testimoni en un judici”.

Puigdemont, a més, s'ha mostrat dolgut per les crítiques de Clara Ponsatí “pel to i pel contingut” i ha deixat a l'aire la seva inclusió a les llistes a les properes eleccions al Parlament. A parer seu, ha preferit anar pels marges en comptes del camí central de l'independentisme.

Respecte a la decisió del TGUE ha admès que ha estat un cop dur, però que “no vaig a l'exili per viure tranquil, sinó per complicar-me més la vida”. “Hem vingut a lluitar, a lluitar a la trinxera cal anar amb convicció de guanyar”.

➡️ Política

Més notícies: