Primer pla de Clara Ponsatí somrient
POLÍTICA

Clara Ponsatí dispara contra Puigdemont

La sentència del TGUE divideix els líders fugats del procés

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha dictaminat que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí no tenen immunitat . Això obre la porta a la reactivació de les ordres de detenció. Puigdemont podria acabar sent extradit a Espanya i sotmetre's a un judici per malversació.

Els tres eurodiputats han comparegut per valorar una sentència molt dura per al processisme. Carles Puigdemont i Toni Comín han afirmat que res no s'ha acabat. Però Clara Ponsatí s'ha desmarcat del discurs i ha demanat “deixar d'enganyar la gent”.

Final d'etapa

"Això d'avui és un final d'etapa que ens hauria de fer rectificar la manera com hem gestionat les expectatives polítiques sobre l'estratègia posterior al 2017", ha afirmat Ponsatí.

L'eurodiputada ha criticat el govern autonomista d'ERC i els seus pactes amb el Govern de Pedro Sánchez. "No poden oferir res que no sigui la rendició i la renúncia a la catalanitat", ha dit obertament.

Però també ha carregat contra “l'especulació recurrent que les sentències europees portarien a la tornada del president Puigdemont”. Ponsatí ha afirmat que això no “ha obert el camí cap a la victòria”. I ha dit rotundament que "aquesta constant fugida d'estudi s'ha d'acabar".

'Els catalans mereixen una altra política'

"Els catalans es mereixen una altra política", ha etzibat just al costat de Carles Puigdemont, "es mereixen sentir la veritat". En les seves paraules, “la persecució judicial no s'acabarà fins que siguem un estat independent. Hem d'abandonar la simple gestió de les expectatives, ja n'hi ha prou de ficcions”.

Primer pla de Clara Ponsatí

En al·lusió clara a l'estratègia del seu partit, ha demanat “deixar d'alimentar falses il·lusions que no es materialitzaran”. Demana “deixar de dir a la gent que amb les tàctiques judicials aconseguirem la llibertat”. "Només així tindrem prou temps i energia per complir la tasca històrica d'alliberar la nostra pàtria", ha conclòs.

Esgotada l'estratègia del front judicial, Ponsatí reclama “fer política en majúscules”. "Treballem per alliberar el país, i amb el país alliberarem els represaliats. Protegim amb lleialtat el president i els consellers exiliats", ha afirmat.

Adéu a l'estratègia de Puigdemont

L'exconsellera d'Educació demana "aprofitar el talent de cadascú per avançar a tots els fronts, també l'internacional i el judicial". Però també ha exigit un canvi de rumb a la política exercida fins ara.

El discurs és un desafiament clar a l'estratègia que durant tots aquests anys ha marcat Carles Puigdemont des de Waterloo. Una estratègia que passava pel el mite de l'exili i el front judicial europeu. Ara, la sentència del TGUE posa en qüestió tot aquest relat i, com ja fa Ponsatí, els obliga a rectificar.

➡️ Política

Més notícies: