Muntatge de fotos de Manel Vidal a 'Zona Franca' fent una broma sobre nazisme i Miquel Iceta amb rostre neutre
POLÍTICA

La doble vara de mesurar de l'esquerra catalana amb la censura

El PSC posa ara el crit al cel, mentre que va demanar rescindir un humorista de TV3

El 27 de gener del 2023 TV3 decidia prescindir del col·laborador del programa Zona Franca Manel Vidal. L'humorista, amic del presentador de l'espai, va fer un gag -de bon gust escàs, per cert-, on s'atacava els votants del PSC. Vidal va mostrar un diagrama on a un costat hi havia “autoritari/llibertari” i a l'altre “esquerra/dreta”.

Als votants del PSC, Manel Vidal els va situar a dalt a la dreta, en una "sàtira" on a més apareixia una esvàstica nazi. Membres de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals van mostrar-ne el desacord, així com els socialistes catalans. TV3 no va aguantar les pressions i va vetar el col·laborador. Poc després, el presentador, Joel Díaz, abandaonava per voluntat pròpia l'espai.

El director de TV3, Sígrid Gras, entonava el mea culpa i titllava el gag de “totalment intolerable” i avisava que “aquestes coses no es poden repetir”. Aquella decisió no va ser vista com a censura per ningú de l'entorn del PSC. Segons ells mateixos, hi havia límits i s'havien passat.

L'esquerra catalana i espanyola ha iniciat una nova ofensiva política, ara contra Vox. La cancel·lació d'obres de teatre a Madrid o Balears després dels nous governs regionals, sí que és vista com una censura.

El mateix ministre de Cultura, Miquel Iceta no dubtava a donar suport a aquesta nova campanya del sector cultural. "Em sumo als professionals de la cultura que denuncien el retorn de la censura que està atemptant contra la llibertat d'expressió, un dret recollit a la nostra Constitució. Exigim la protecció dels nostres drets fonamentals perquè sense CULTURA no hi ha democràcia", manifestava.

Iceta afegia: "s'estan produint massa episodis d'intents de cancel·lar obres de teatre. Fins i tot prohibir pel·lícules per criteris que no tenen res a veure amb la llibertat, sinó amb tot el contrari".

Ningú de l'entorn del PSOE va aixecar la veu quan TV3 va decidir prescindir de Manel Vidal per motius polítics. Els mateixos que ara donen pista al “sector cultural” van callar. La censura té una doble vara de mesurar a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: