Joan Ignasi Elena, durant una sessió al Parlament

POLÍTICA

El PSC, contra Joan Ignasi Elena: 'Ha posat la policia sota sospita'

Ramon Espadaler li retreu al conseller Elena la 'servitud' a la CUP en algunes de les seves polítiques de seguretat

Amb més o menys intensitat, el tema de la inseguretat estarà en boca de tots els partits. El motiu no és cap altre que l'augment objectiu de la inseguretat. Segons les darreres dades del Ministeri de l'Interior, la criminalitat convencional ha augmentat un 5,6% a Catalunya i un 10,2% a Barcelona.

Però, en termes electorals, el més rellevant és la percepció d'inseguretat. Segons dades oficials de l'Ajuntament de Barcelona, la inseguretat és la principal preocupació dels barcelonins. No per casualitat, l'alcalde Collboni demana mà dura contra la reincidència o defensa la incorporació de mil agents a la Guàrdia Urbana.

El secretari general de PSC-Units per Avançar, Ramón Espadaler, durant la interpel·lació del PSC-Units al Govern sobre el deute de la Generalitat amb l'àmbit local, al Ple del Parlament, a 2 de novembre de 2021, a Barcelona

Crítiques al conseller des del PSC

Doncs bé, sense posar-lo completament al focus o fiant tota la seva estratègia electoral, el PSC també parlarà d'inseguretat. De fet, ja ho comença a fer. Avui mateix, Ramon Espadaler ha fet una entrevista al programa 'Cafè d'Idees' i ha parlat d'inseguretat.

Ha defensat que el conseller Elena ha fet coses positives com entendre's amb el ministre Marlaska. Ara bé, “ha fet coses molt mal fetes”, ha afegit Espadaler. El motiu no és altre que la seva proximitat a les polítiques de seguretat de la CUP.

Per justificar-ne la postura, Espadaler s'ha remuntat fins a l'inici de la legislatura, amb el pacte d'investidura entre ERC i la CUP. Es refereix, per exemple, a la cessió d'ERC d'apartar dels procediments de desnonaments els antiavalots de la BRIMO. O el traspàs de la defensa jurídica dels Mossos des d'Interior fins al Gabinet Jurídic Central.

Espadaler ha assenyalat que aquesta proximitat a la formació anticapitalista “ha posat la policia sota sospita permanentment”. Davant d'això, el diputat del PSC insisteix que el problema “està en la criminalitat, no a la policia”.

➡️ Política

Més notícies: