Pla mitjà d'una voluntària de l'ONG Save the Children d'esquena i amb una armilla vermella amb el logo de l'ONG i la frase 'resposta humanitària'
POLÍTICA

Els processistes l'emprenen ara contra l'ONG Save the Children

Una petició educada de canviar d'idioma provoca una de les polèmiques de la setmana al món indepe

Més enllà del cas Rubiales o de les negociacions per investir el nou president del Govern, els últims dies, el processisme ha pogut fer una d'aquelles coses que tant li agrada. Que no és res més que plorar, fer-se la víctima i culpar Espanya. El motiu és que, com va definir la portaveu del Govern, Patricia Plaja, “la llengua catalana està sent greument atacada i directament perseguida”.

La portaveu del Govern de la Generalitat al faristol fent una roda de premsa

Que Vox decideixi deixar de fer comunicacions en valencià o que a les Balears ja no s'exigeixi als metges parlar català per poder exercir, és vist pels líders processistes com un atac frontal a Catalunya. És tan descarat el victimisme que fins i tot la propaganda institucional respecte a la Diada de l'11-S està dedicada a la qüestió de la llengua. En un cartell molt criticat fins i tot des de l'independentisme, el Govern va voler reivindicar la unitat d'una llengua que consideren que “està perseguida al País Valencià i a les Balears”.

Ara, tots contra Save the Children

L'últim cas en què el processisme i també l'independentisme radical han sortit a defensar la llengua catalana ha tingut Save the Children com a objectiu. En un àudio publicat per Plataforma per la Llengua, es pot escoltar una teleoperadora discutint amb una simpatitzant de l'ONG per la qüestió de l'idioma.

En aquesta conversa, la teleoperadora demana amablement a la simpatitzant que parli en castellà i no en català. “Tu i jo parlem el mateix idioma. Tu a mi m'entens, però jo a tu, no. T'ho dic per educació només”, diu la treballadora de Save the Children. La simpatitzant de l'ONG es nega a canviar de llengua i li pregunta a la teleoperadora si que creu que li falta al respecte, cosa que la treballadora contesta afirmativament.

Sectors de l'independentisme van sortir ràpidament a assenyalar aquesta ONG i les seves “mancances” en relació amb “la gestió de la diversitat”, va expressar Plataforma per la Llengua. Lògicament, també tots els mitjans processistes es van fer ressò d'aquesta polèmica que va obligar Save the Children a demanar disculpes i a donar explicacions.

L'ONG va voler “transmetre les nostres disculpes” explicant que des de Save the Children “lamentem l'atenció rebuda per aquesta persona”. A més, van haver de donar explicacions com que “el teleoperador trucava de fora de Catalunya” o que “som conscients de la necessitat de comunicar-nos amb la gent que ens recolza en la seva llengua”.

➡️ Política

Més notícies: