Pla mitjà de Fernando Grande-Marlaska parlant des del seu seient al Congrés dels Diputats al costat de María Jesús Montero, que mira al sostre
POLÍTICA

El PSOE treu competències sobre el control de fronteres a la Policia Nacional

Crítiques policials al ministre Fernando Grande-Marlaska

El sindicat JUPOL ha denunciat a través de les xarxes un nou atac directe del Ministeri de lʻInterior contra el Cos Nacional de Policia. En aquest cas, la polèmica ha esclatat pel que fa al traspàs de competències sobre el control de fronteres del nostre país, que ara assumirà la Secretaria d'Estat de Seguretat i no la Policia.

JUPOL acusa Fernando Grande-Marlaska de carregar novament contra el Cos, ja que aquest moviment ordenat pel Ministeri de l'Interior representa una “merma competencial del 80 per cent”. I ho veuen com un greuge per a la Policia Nacional perquè no hi ha un motiu real d'operativa per executar aquest canvi.

Tot es va desencadenar a partir de l'anunci publicat al BOE el 17 d'agost passat. S'hi especifica que algunes de les competències sobre control de fronteres que tenia la Policia Nacional quedaven afectades per un trasllat a la Direcció General de Relacions Internacionals i Estrangeria. Aquest òrgan, que també pertany al Ministeri que dirigeix el mateix Grande Marlaska, serà ara l'encarregat del Punt Nacional de Contacte amb l'Agència Frontex. Segons denuncia el sindicat policial, aquests agents no tenen un lloc de treball reconegut, ni una comissió de servei.

Sindicats policials denuncien la decisió i veuen el canvi com un atac al Cos de Policia Nacional

Tant JUPOL com el sindicat Unió Federal de Policia (UFP) critiquen el Ministeri de l'Interior per haver pres aquesta decisió. Tot i batallar al llarg de tot l'estiu per impedir aquest traspàs, finalment no han aconseguit el seu objectiu. Així doncs, es consumeix el que ells denominen com un “atac” per part de Grande-Marlaska.

Tres immigrants arribats en pastera són atesos per la Creu Roja i saluden a càmera amb el gest de victòria amb la mà

La polèmica, de fet, ve de lluny. I és que durant l'estiu els agents també van denunciar que, previ a la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat, es va intentar imposar el nou ordre de forma verbal i sense deixar-ne cap constància oficial. Cosa que des dels sindicats de la Policia van voler assenyalar al seu moment. Finalment, i malgrat la seva batalla, l'ordre per a aquest traspàs va quedar aprovat amb la seva publicació al BOE.

➡️ Política

Més notícies: