Manifestació independentista amb gent portant samarretes blaves i banderes estelades
POLÍTICA

El cartell de la Diada de l'11-S provoca les crítiques més salvatges

ERC torna a sortir esquilada

Des de la instal·lació dels governs de PP i Vox a la Comunitat Valenciana i les Balears, la llengua s'ha convertit en una obsessió per al govern català. El cartell de la Diada de l'11-S aquest any va precisament sobre això. Però tot just anunciat han començat a ploure les crítiques per tot arreu.

El cartell representa la bandera catalana, amb un fons groc i quatre franges vermelles en vertical. Cadascuna d'aquestes franges és la paraula “vermell” en els quatre dialectes dels Països Catalans (roig, vermell, grana, carmesí). “Una llengua, molts accents”, posa a sota.

Aviat han sortit comentaris com “grana i carmesí no són sinònims de vermell” o “no són accents sinó dialectes”. Una oportunitat més per tornar a carregar contra el govern en minoria d'ERC, cada cop més contra les cordes. Queda clar que aquesta no serà una Diada fàcil per als de Pere Aragonès.

Crítiques salvatges al cartell de l'11-S

La majoria de les crítiques provenen dels mateixos sectors independentistes. Afirmen que és "un disseny horrible", que "fomenteu la ignorància" i que "és d'un mal gust a l'alçada de la vostra incompetència". També els acusen de gastar-se “els diners de tots” en “propaganda absurda”.

Els independentistes demanen al Govern de Pere Aragonès que “deixi de fer el ridícul”. Demanen directament la dimissió d'Oriol Junqueras i del president de la Generalitat i critiquen que sigui el cartell d'un govern autonomista. "Esteu destruint Catalunya", els diuen.

Entre l'independentisme s'escampa la idea que el cartell gairebé no sembla la bandera catalana i que a més conté errors d'embalum. A més, el Govern ha engegat una aplicació per escriure les paraules que l'usuari vulgui. Com era de preveure, ha donat lloc a tota mena de mems.

Tensió i divisió

El polèmic cartell irromp en un context ja de per si complicat, atesa la tensió i la divisió que envolta la Diada de l'11-S. L'independentisme radical vol plantejar la jornada com a mostra de rebuig als partits processistes. Els acusen de trair l'esperit de l'1-O amb les negociacions a Madrid.

De fet, el Govern encara no ha confirmat la presència del President Pere Aragonès a la manifestació. L'any passat no hi va assistir, i aquest any ERC vol evitar el ridícul d'una més que possible esbroncada dels manifestants. Això del cartell només és un aperitiu del que l'espera.

➡️ Política

Més notícies: