Primer plano de Patricia Plaja con la boca abierta
POLÍTICA

Sílvia Orriols no és 'idiosincràsia' catalana

El Govern considera que el vot a Aliança Catalana no lliga amb el “poble català”

Sílvia Orriols no es “idiosincrasia” catalana según el Govern

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha afirmat avui que el vot a Aliança Catalana a Ripoll no lliga amb “la idiosincràsia del poble català”. Plaja ha fet aquestes declaracions en roda de premsa oficial després de la reunió setmanal del Consell Executiu.

La portaveu ha aprofitat l'ocasió per advertir “contra el perill de l'extrema dreta” i ha fet una crida a “tancar el pas” als “discursos feixistes”.

Ha emfatitzat que “és igual que siguin en català o en espanyol”. Aliança Catalana és profundament independentista. Segons la seva opinió, el 'cordó sanitari' ha de ser “a nivell local, supramunicipal i nacional”.

Això sí, ha manifestat que “cal analitzar aquest creixement” i fer “un diagnòstic precís”, però no ha canviat d'opinió respecte “desemmascarar” i el “relat simplista” que, segons la seva opinió, fa l'extrema dreta.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja va fer una crida per a un “front democràtic” contra la ultradreta després de la caiguda d'ERC a les municipals encara que Aragonès, en aquest cas, es referia més a l'ascens de Vox a la resta de l'Estat. Patrícia Plaja ha tornat a insistir avui en el “front democràtic” en al·lusió a Aliança Catalana.

La victòria del partit de Sílvia Orriols a Ripoll, amb sis regidors, ha remogut les aigües de la política catalana. Al final, Junts, ERC, PSC i la CUP s'han posat d'acord per desbancar-la. Tot i això, a Junts ho han fet una mica reticents perquè la presidenta del partit, Laura Borràs, va afirmar inicialment que se'ls havia de deixar governar. Després, per pressions de la mateixa formació, ha rectificat.