Muntatge de fotos de primer pla de Carles Puigdemont i Sílvia Orriols, tots dos amb rostre mig somrient
POLÍTICA

Puigdemont ataca Sílvia Orriols mentre defensa Albiol

L'alcaldessa de Ripoll li ha respost

Carles Puigdemont fa saltar pels aires el debat sobre Aliança Catalana i Sílvia Orriols a Catalunya. El president de Junts s'ha mostrat molt crític amb l'alcaldessa de Ripoll i l'opció que aquesta representa. En canvi, sorprenentment, ha lloat la tasca de Xavier García Albiol a Badalona.

Un doble raser que no ha passat per alt a molts. Acusen Puigdemont de preferir un govern amb el 155 del PP que un independentista amb Aliança.

Puigdemont es rendeix a Albiol

Carles Puigdemont ha trencat el silenci després d'un any i mig, i ho ha fet a El Món a Rac1 de Jordi Basté. A la pregunta de si el va sorprendre la majoria absoluta d'Albiol a Badalona, el de Junts ha dit que no. "El que vol la gent és tenir un alcalde que li resol els problemes", ha explicat.

Qui fos alcalde de Girona des del 2011 al 2016, ha volgut desentranyar la lògica del vot a les municipals. Assegura que hi ha tres preocupacions que mouen els ciutadans: la seguretat, la neteja i la circulació. "La resolució dʻaquests problemes és el que fa que un alcalde guanyi, perdi o es mantingui", ha afegit.

Per a Puigdemont “hi ha una percepció a Badalona, i potser no sigui equivocada, que Albiol va ser i pot ser un bon alcalde”. Està convençut que a Albiol el voten també els independentistes. "A mi em votaven barris on en altres eleccions guanyaven opcions no independentistes", ha assegurat.

No li agrada 'res' Orriols

En canvi, després de ser preguntat per Ripoll, el president de Junts ha canviat el to i els qualificatius. Puigdemont ha lamentat que "el biaix ideològic d´alguns partits hagi impedit un govern alternatiu a Ripoll". Per ell, “Junts hauria d'haver presidit l'ajuntament com a segona força política”.

Puigdemont ha defensat així el cordó sanitari “de totes les forces democràtiques” contra Aliança Catalana a Ripoll. Ara lamenta “molt” que el govern alternatiu contra Sílvia Orriols no tirés endavant. “Perquè no m'agrada res que una ciutat tan important estigui a les mans de qui està”.

L'alcaldessa de Ripoll respon

Sílvia Orriols, poc acostumada a mossegar-se la llengua, no ha trigat res a respondre al president de Junts. "Que Carles Puigdemont consideri que el PSOE de la calç viva és un partit democràtic i Aliança Catalana no, m'indigna i m'entristeix", ha tuitejat l'alcaldessa de Ripoll.

També li ha recordat que “el PSC no et va seguir enlloc i et vaig seguir sempre”. “Tots els ídols cauen”, ha afegit, “i com més alt és el pedestal, més gran és la patacada”.

➡️ Política

Més notícies: