Muntatge de fotos de Catalunya Ràdio amb la bandera feminista al costat
POLÍTICA

Catalunya Ràdio aposta per un programa diari 'feminista'

El 99% dels convidats són dones i es fa 'contra la misogínia'

En plena voràgine del cas Ustrell, Catalunya Ràdio anuncia l'ampliació del contingut feminista. El programa setmanal Les dones i els dies, conduït per Montse Virgili, passarà a ser diari. La cadena ha pres aquesta decisió basant-se en la bona acollida d'aquest espai entre els oients.

Les dones i els dies posa en relleu el paper de les dones en diferents àmbits i èpoques. Segons el mateix programa, es tracta de quelcom “imprescindible” en els temps que corren “i sobretot els que han de venir”.

La seva intenció és “donar veu als que històricament no n'han tingut”. Per això el 99% dels convidats són dones i tota la música que sona al programa està composta per dones. “No som sectàries”, diuen, “només volem dir-vos que és possible que soni una altra melodia".

És un programa fet contra “la misogínia, la ignorància i la mandra” que “han invisibilitzat durant segles tot allò que era femení”. S'emetia tots els dissabtes a mitjanit, i ara tindrà un espai diari.

Programa feminista de referència

Com detectar la violència masclista al dia a dia d'una relació. Com afecten les dones les malalties del cor i respiratòries o la fibromiàlgia i el dolor crònic. O com ens han transmès el masclisme a través dels dibuixos animats són alguns dels programes destacats de la darrera temporada.

Tot i que també tracta temes atemporals, el programa aposta decididament per temes d'actualitat i del món dels joves. Per exemple, les dones influencers o el feminisme a la música. Aquestes temàtiques l'han convertit en un espai de referència.

Catalunya Ràdio, a l'ull de l'huracà

Catalunya Ràdio ha anunciat la incorporació de Les dones i els dies a la graella diària, juntament amb altres novetats de la cadena. Per exemple, la substitució de Laura Rosel per Ricard Ustrell al capdavant del programa dels matins. Una decisió que ha causat molta polèmica fins i tot dins de la plantilla.

Laura Rosel no presentará 'El matí de Catalunya Rádio'

Els treballadors critiquen l'externalització de la programació en una productora privada com la de Ricard Ustrell. La decisió també causa rebuig entre l'audiència, que veuen injustificada la decisió. Laura Rosel, que també va presentar un programa sobre dones, cau ara davant de la imposició del nen mimat de la corpo.