Primer pla d'Alberto Núñez Feijóo, líder del Partit Popular, amb cara de preocupació
POLÍTICA

Els primers canvis que farà Feijóo si és president

Feijóo va anunciar algunes de les primeres mesures si arriba a la presidència del govern

Falten ja pocs dies per les eleccions i al Partit Popular es respira un aire d'optimisme i eufòria davant les bones expectatives que s'entreveuen.

Alberto Núñez Feijóo, veient-se president, ha assegurat en diverses entrevistes el seu full de ruta. Una de les mesures immediates que prendrà si arriba al poder serà destituir els dirigents del CIS, CNI, RTVE i Correos.

El PP ha criticat tota la campanya la legislatura de Sánchez, on l'acusa de, en comptes de nomenar persones expertes en la matèria i compromeses de servir el ciutadà, acoblar familiars i gent del cercle proper dels dirigents del PSOE, provocant-ne una mala gestió.

Un d'aquests exemples és Correos, on aquests dies s'ha pogut palpar la mala gestió al no poder garantir el vot per correu a centenars de milers de ciutadans pocs dies abans de les eleccions. Encara no s'havia recollit el 9 % del total d'enviaments i la Junta Electoral Central (JEC) ha hagut d'ampliar el termini fins avui per pal·liar-ho. L'empresa també ha patit pèrdues de 1.152 milions d'euros des del 2018, any en què Juan Manuel Serrano va ser nomenat nou director.

Muntatge de fotos de Pedro Sánchez, amb cara trista, aixecant la mà dient adéu amb el logo del PSOE de fons

Un altre cas és el del CIS (Centre d'Investigacions Sociològiques). Han acusat el director José Félix Tezanos de servir als interessos del govern sense imparcialitat, on els estudis són alterats al servei dels interessos del Govern.

Feijóo vol garantir la independència i l'objectivitat de tots els organismes. La seva intenció és fer-los comparèixer al congrés amb caràcter previ al seu nomenament com a caps de qualsevol de les organitzacions, independentment del control parlamentari. I vetar els que haguessin exercici qualsevol càrrec públic els 5 anys previs.

Feijóo anuncia les seves primeres mesures si arribés a ser president

Aquestes no són les úniques. En una conferència donada a Fòrum Europa (Madrid) el mes de juny, Feijóo va anunciar algunes de les seves primeres mesures si arriba a la presidència:

  • Fer un govern més eficient i barat, amb menys ministeris. “Ens sobren un terç de ministeris”, va dir Feijóo
  • Econòmicament, vol traslladar als espanyols la situació dels comptes públics, que els ciutadans paguin menys impostos. Rebaixar l'IRPF a les rendes inferiors a 40.000 euros, reduir l'IVA al peix, la carn i la conserva. Buscar la competitivitat de l'economia i defensar l'interès general, en coordinació amb les comunitats autònomes.
Muntatge de fotos d'Alberto Núñez Feijóo amb el logotip del Partit Popular de fons
  • Convocar una Conferència de Presidents per fixar un calendari de treball en qüestions com els fons europeus i executar-los amb rigor, aigua o finançament autonòmic i abordar la presidència espanyola del Consell de la UE com una qüestió d'Estat
  • Revisar, una a una, les lleis i mesures en què el vot de Bildu va ser decisiu.
  • Recuperar els delictes de sedició i augmentar les penes per corrupció, crear una nova llei orgànica del CGPJ per garantir també la independència del Consell i dels jutges, magistrats i fiscals.
  • Lluitar per la igualtat i contra la violència de gènere, considerar-ho com una política prioritària i transversal allunyada de l'ús partidista.

El PP es veu ara com la cura que necessita Espanya després del govern d'esquerres. Veurem si només amb les receptes de Feijóo n'hi ha prou.

➡️ Política

Més notícies: