Imatge del líder d'ERC Oriol Junqueras amb cara de sorpresa
POLÍTICA

ERC i Junqueras, de rebaixes a dos dies de les eleccions

El president d'Esquerra demana el 'vot prestat' per 'derrotar l'Estat'

Ja no importa d'on vingui. Dos dies després de les eleccions, i davant el temor a un desastre, Oriol Junqueras ha demanat el “vot prestat” a ERC per “seguir derrotant l'Estat”. El president d'Esquerra ha encapçalat un acte a Girona, on ha tornat a reivindicar el partit com “el vot útil”.

“No demanem que ningú ens regali el vot”, ha dit, “demanem als catalans un vot prestat i ens comprometem a tornar-lo amb drets socials, millores econòmiques i millors infraestructures”.

Junqueras ha dit que el vot a ERC serveix “per derrotar la dreta i l'extrema dreta, i forçar l'esquerra espanyola a negociar les condicions per a una república independent i una societat i economia pròsperes al servei de la gent”.

Junqueras, amb tot contra Junts

A Girona, feu històricament convergent, Junqueras ha carregat durament contra Junts. Ha demanat “no deixar-se arrossegar pels que viuen a la rancúnia, l'amargor i el retret” i que “defensen el pitjor, millor”. "Els que voldrien que tot fos el pitjor possible és perquè a ells els va millor", ha afegit.

Gabriel Rufián i Oriol Junqueras a l'acte d'inici de campanya de l'ERC a Barcelona, el 6 de juliol de 2023

A més, ha tret pit pels èxits històrics del republicanisme català davant de l'Estat espanyol. "El republicanisme ha tombat la monarquia espanyola dues vegades, i ERC ha restaurat dues vegades les institucions de Catalunya, amb Macià i Tarradellas", ha dit.

A més, ha recordat que el seu partit "ja va derrotar dues vegades el PP i Vox", en referència al 2004 quan va fer caure el Govern d'Aznar, i el 2018 amb el Govern de Rajoy.

ERC adverteix de les intencions del PSOE

No només Junqueras, també el número tres per Barcelona, Francesc-Marc Álvaro, ha insistit a "demanar el vot als indecisos". Concretament, els votants del PSOE i de Sumar. "El vot a Esquerra és millor perquè fem polítiques progressistes i alhora el nostre centre de gravetat és Catalunya, no som una sucursal".

Per aclarir els dubtes dels "indecisos", ERC ha insistit que si pot el PSOE investirà Feijóo. La número dos per Barcelona, Teresa Jordà, ha afirmat que un vot al PSC pot significar fer president el candidat del PP. En canvi, “ERC serà un mur de contenció contra el feixisme”.

➡️ Política

Més notícies: