Tomàs Molina al 'Col·lapse'
POLÍTICA

Tomàs Molina, el candidat d'ERC que continua fent anuncis per a la Generalitat

Polèmica per la campanya publicitària del Govern amb el flamant fitxatge d'Esquerra per a les eleccions europees

La precampanya d'ERC està sent molt polèmica. Els republicans semblen creuar sovint la fina línia que separa els actes de precampanya del partit amb la propaganda emesa des del Govern que ocupen en solitari. Sense anar més lluny, aquest dimarts Pere Aragonès presentava la seva proposta de referèndum a la seu governamental. Una proposta més electoralista que una altra cosa.

Ara, una nova polèmica ha esclatat al voltant d'ERC i la utilització de mitjans del Govern per fer campanya. Aquests dies segueix circulant a les xarxes un anunci fet per la Conselleria d'Acció Climàtica que té Tomàs Molina de protagonista, juntament amb els també meteoròlegs Francesc Mauri i Mònica Usart.

A l'anunci en qüestió, la Generalitat treu pit de "les infraestructures en què ha invertit el Govern per obtenir aigua" i que ha beneficiat "600 ciutadans". Com no podia ser d'una altra manera, l'anunci ha generat moltes queixes, ja que molts acusen el Govern d'estar utilitzant mitjans públics per fer propaganda amb un dels seus candidats com a protagonista.

De fet, el Partit Popular ja va anunciar el cap de setmana passat que denunciaria davant de la Junta Electoral Provincial de Barcelona la utilització partidista dels mitjans del Govern que estaria fent ERC. A la denúncia s'hi inclou l'anunci que té Tomàs Molina de protagonista, la visita institucional que va fer Pere Aragonès a la depuradora de Puigpelat o la presentació de la proposta del nou referèndum que ha fet el president des d'una seu del Govern.

Dolors Montserrat, que s'encarrega de la campanya electoral del PP, va acusar Pere Aragonès de "fer partidisme des dels comptes oficials del Govern" i d'"utilitzar les institucions com a partit". Per això, creuen que Esquerra està vulnerant l'article 50.2 de la LOREG, la llei de Règim Electoral, que impedeix als poders públics "qualsevol acte organitzat o finançat que contingui al·lusions a logos obtinguts" en el període que va "des de la convocatòria de les eleccions fins a la celebració de les mateixes".

Més enllà de la utilització dels mitjans del Govern per fer propaganda electoral (cosa que la Junta Electoral podria sancionar amb una multa que va dels 300 als 3.000 euros), també hi ha el debat ètic d'utilitzar un futur candidat del partit per fer anuncis per al Govern de la Generalitat.

Tomàs Molina, a banda de ser una cara reconeguda de TV3, ara és una imatge que s'associa a Esquerra Republicana, i molts han considerat que l'anunci s'ha de retirar. No només perquè es podria estar saltant la LOREG, sinó també perquè està protagonitzada per una cara visible del partit.

➡️ Política

Més notícies: