Pla mitjà curt de Donald Trump somrient i assenyalant al capdavant amb el seu dit índex
POLÍTICA

La premsa processista redobla els atacs a Trump després del seu intent d'assassinat

Els mitjans catalans prenen partit pels Demòcrates amb durs articles contra Trump en la seva setmana més complicada

Fa una setmana, Donald Trump va sobreviure a un intent d'assassinat en un míting a Pennsilvània. L'atac amb bala, que va impactar a la seva orella, va commocionar tots els Estats Units. De fet, fins i tot els Demòcrates van decidir paralitzar diverses campanyes electorals previstes per als dies següents.

Tot i que Donald Trump ha viscut una de les seves setmanes més complicades, hi ha qui no ha desaprofitat l'ocasió per redoblar els seus atacs contra el candidat republicà. Es tracta de la premsa processista a Catalunya que, potser perquè l'atemptat fallit a Trump acosta més l'expresident a la Casa Blanca, han publicat aquesta setmana diversos articles especialment crítics amb Trump.

Persones ajudant Donald Trump a baixar d'un escenari amb una bandera nord-americana de fons després de ser disparat a l'orella

TV3 va començar amb una vergonyosa cobertura de l'intent d'assassinat a l'expresident americà. “Evacuen Donald Trump en un míting a Pennsilvània després de sentir-se trets”, van titular a la televisió pública catalana. Lògicament, les crítiques dels teleespectadors no es van fer esperar.

També ha estat especialment destacat l'article que Vicent Partal va dedicar a Donald Trump. El director de Vilaweb va citar diversos actes de "violència política" i va posar al mateix nivell l'atac al candidat republicà amb els intents d'assassinat que van patir Reagan o Roosevelt, amb els assassinats de Kennedy, Martin Luther King o Malcom X, però atenció, també amb “l'assalt al Capitoli, precisament a les mans de la gent de Trump”.

A Partal se'l notava especialment trist perquè, després de l'intent d'assassinat a Trump, “la victòria de Biden ja és impossible. Les eleccions són per a Trump i que Déu ens agafi a tots confessats”. El director de Vilaweb té clar que “les conseqüències terribles, horroroses, de la seva reelecció es faran sentir a tot el món”. Sobre que Donald Trump fos el primer president dels EUA que, des de l'any 1980, no iniciés cap guerra en el seu primer mandat, ni una paraula, és clar.

L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, parla a la Cimera Anual de Lideratge 2023 de la Coalició Jueva Republicana a Las Vegas, Nevada.

També a NacióDigital han tingut una setmana molt activa per atacar Donald Trump mentre es recuperava d'un intent d'assassinat. En diversos articles, no van fallar els adjectius habituals de “feixista” o “extremista”. També la seva nova mà dreta, JD Vance, ha estat el blanc de les crítiques d'aquest diari, titllant-lo de “populista” o “oportunista”. I es lamentaven que l'atac amb rifle a Trump ha fet que “ningú pensi en els èxits legislatius de l'actual president” Biden.

La vella tàctica de l'establishment processista d'intentar deshumanitzar l'adversari polític, cosa que a Catalunya hem pogut comprovar amb Vox o Aliança Catalana, ha seguit el mateix patró ara amb Donald Trump i JD Vance. Era aquest últim digital el que definia aquesta parella com “el tiquet electoral més alineat amb la dreta extrema de tota la història” dels Estats Units. I augurava que un hipotètic triomf d'ells al novembre és “una amenaça seriosa” perquè hi haurà més “confrontació i radicalitat”. No ho diran pels seus propis articles, és clar.

➡️ Política

Més notícies: