Imatge de Donald Trump fent un discurs

POLÍTICA

Trans, immigració, impostos, guerra: El discurs viral de Donald Trump en 5 frases

L'expresident i el candidat republicà ha començat la campanya electoral demostrant que segueix en plena forma

Donald Trump ha iniciat com un huracà la campanya electoral per a les eleccions nord-americanes del novembre. L'expresident s'ha proposat tornar a la Casa Blanca i per això està traient la seva millor versió. Aquesta setmana ha tornat a Michigan i Wisconsin per fer dos discursos on ha tret el seu millor arsenal demostrant que està en plena forma.

Trump ha apel·lat a la fibra sensible dels nord-americans en aquells terrenys on se sent més còmode: família, ordre públic, immigració, impostos i política exterior. No ha desaprofitat l'ocasió per carregar contra el seu oponent, Joe Biden, a qui ha anomenat “ànima en pena”. El seu discurs està corrent com la pólvora a les xarxes socials amb frases com “aquesta nació et pertany a tu”.

'Començaré la campanya de deportació més gran de la història del nostre país'

Un dels temes estrella de la campanya és la immigració. Donald Trump ha promès que el mateix dia que arribi a la Casa Blanca "tancaré la frontera i començaré l´operació de deportació més gran de la història del nostre país". Quan sigui president, ha dit, “en lloc de demanar-los que fiquin estrangers il·legals a casa seva els diré que els intrusos han de tornar a casa”.

'Dia de la visibilitat trans? El 5 de novembre es dirà Dia de la visibilitat cristiana'

Un altre dels pilars del programa és la família, i en el discurs ha carregat contra la ideologia trans que promociona l'administració Biden. “En què diables pensava Biden quan va declarar el Diumenge de Pasqua com el dia de la visibilitat trans? El 5 de novembre es dirà altrament, el Dia de la visibilitat cristiana”, ha expressat.

Captura de pantalla de Twitter

'Amb aquest llunàtic anem de cap a la Tercera Guerra Mundial'

Donald Trump va prometre al seu moment que acabaria amb la guerra d'Ucraïna en 24 hores si arriba a la Casa Blanca. Un dels forts de la campanya és la seguretat en política exterior, i en el seu discurs ha criticat l'estratègia de Biden. “Amb aquest llunàtic”, ha dit el republicà, “anem de cap a la Tercera Guerra Mundial”.

'Quan jo guanyi, tots vostès obtindran una retallada d'impostos'

Trump també vol donar un nou impuls a l'economia nord-americana, que està donant els primers símptomes d'estancament. La recepta és clara, i consisteix en la retallada de la despesa pública i la baixada d'impostos per afavorir la iniciativa econòmica. "Quan jo guanyi les eleccions vostès obtindran retallades d'impostos i un nou auge econòmic".

'Qui assassini un oficial de policia rebrà immediatament la pena de mort'

Una de les crítiques a Biden és la degradació de l'ordre públic amb l'augment de la inseguretat i la criminalitat. Trump posa l'accent també a la mà dura contra la delinqüència, i ha estat molt clar pel que fa a l'autoritat: “Demanaré al Congrés que enviï un projecte de llei que garanteixi la pena de mort inemdiata per a qualsevol que assassini un oficial de policia ”.

➡️ Política

Més notícies: