Muntatge amb dos plans mig curts grans d'Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal somrient i un altre de més petit de Pedro Sánchez amb cara de preocupació
POLÍTICA

PP o VOX? Un estudi mostra quin és el 'vot útil' per fer fora Pedro Sánchez

Aclareixen els dubtes sobre el 'vot útil' entre els partits de dretes

Falten pocs dies per a les eleccions del 23 de juliol i, a mesura que ens acostem a la data assenyalada, molta gent va decidint el seu vot. Molta altra, però, manté els dubtes respecte a qui votar. De fet, un dels principals dubtes que sorgeixen a última hora és saber quin és l'anomenat “vot útil”. És normal que els electors vulguin que el seu vot serveixi per a alguna cosa i no es perdi pel camí.

I no són poques les persones de dretes que aquests dies s'està preguntat què és més eficaç per fer fora Pedro Sánchez: donar supor al PP o al VOX. Ara, un estudi ha volgut ajudar tots aquells indecisos que, bàsicament, el que volen és que l'actual president del Gobierno no sigui reelegit. I el resultat és força clar: el “vot útil” dels partits de dretes és el de VOX.

Primer pla de Santiago Abascal, líder de VOX, amb rostre seriós

La Fundación Unidad más Diversidad ha elaborat un estudi que justifica aquesta teoria. I ha estat Marcial Cuquerella (exCEO d'Intereconomía TV i exmilitant de Nuevas Generaciones del PP) qui n'ha fet difusió. La investigació en qüestió desenvolupa que cada augment de l'1% dels vots al PP representen 3 diputats més, mentre que el mateix augment a VOX representen 6 escons.

Aquest estudi va ser elaborat el cap de setmana passat i s'ha fet a partir de les dades de la majoria d'enquestes publicades a Espanya. Fins i tot les del CIS de Tezanos. Unitat més Diversitat arriba a la conclusió que el mateix % de vots en un o altre partit poden significar 12 escons de diferència per a la dreta. I això només si un 4% dels vots passa d'un partit a l'altre.

Segons aquestes dades, un 36% de vots per al PP li poden proporcionar 150 diputats, mentre que si VOX aconsegueix el 12%, en representarien un total de 29. Junts en sumarien 179. En canvi, si els populars es queden amb un 32% i els d'Abascal amb un 16% serien 138 i 53 escons respectivament. És a dir, 191 entre els dos.

VOX lluita per esgarrapar diversos escons al PSOE a moltes províncies

Aquestes dades van força en la línia dels sondejos que tenen internament a VOX. I és que, segons la Fundació Disenso, la formació de Santiago Abascal podria arrabassar un escó al PSOE en un total de 15 províncies. Albacete, Cadis, Madrid, Valladolid, Barcelona, Tarragona o Burgos serien algunes de les circumscripcions en què els socialistes i VOX s'estarien lluitant per l'últim escó en joc.

➡️ Política

Més notícies: