Muntatge amb Gabriel Rufián amb els ulls tancats, Míriam Nogueras amb les mans enlaire i Narciso Michavila
POLÍTICA

Michavila augura un resultat històric a les 4 províncies catalanes

Anuncia sorpreses importants i apunta als partits processistes

El president de GAD3, Narciso Michavila , participava aquest dilluns a 'Herrera a COPE' per analitzar enquestes i fer els primers pronòstics de cara a les eleccions de diumenge que ve. GAD3 és una de les empreses que fan sondejos electorals i que més prestigi té. Van clavar els resultats de l'Assemblea de Madrid i els de la Junta d'Andalusia, així que sempre és interessant escoltar el seu president.

Narcís Michavila es va voler mullar i va assegurar que el 23 de juliol "no hi haurà una sorpresa, sinó moltes". El resultat electoral sembla clar, amb un PP guanyador proper als 150 diputats i un PSOE que no superarà els 110. Michavila també augura dues altres sorpreses: una participació histórica i un resultat a Catalunya totalment inesperat.

"Molt atents a Catalunya. Hi haurà una sorpresa que... El resultat català serà històric", avançava el president de GAD3. "La participació serà molt elevada a tot Espanya, especialment a Madrid. Però a Catalunya hi ha un desfonament de vot de determinats sectors", afegeix.

Narciso Michavila desvela qué resultado provocaría la dimisión de Sánchez: "No llega a septiembre"

Michavila, doncs, assenyala una abstenció indepe que castigaria durament ERC, Junts i la CUP, més encara si la participació és tan elevada com marquen les tendències. "L'únic que dic és que l'espanyol ha d'estar molt atent al vot a les quatre províncies catalanes perquè es quedaran molt sorpresos", assegura l'expert en sondejos.

Fa uns dies E-Notícies ja parlava d' una tempesta perfecta que podria deixar els partits processistes amb un resultat molt pobre . S'uneixen tots els factors per a un daltabaix històric i Narciso Michavila apunta en aquesta direcció. De fet assenyala que els partits nacionalistes catalans i bascos podrien sumar entre ells una vintena de diputats, quan ara ERC i Junts en sumen 21. Això significaria que Esquerra baixaria dels 13 als 5 o 6 i Junts passaria de 8 als mateixos que ERC .

Cap sondeig, ni els que ha publicat fins ahir GAD3, assenyala una caiguda tan pronunciada dels processistes, però Narciso Michavila apunta en aquesta direcció. Només falten cinc dies per conèixer la magnitud de la tragèdia, però els nervis ja s'han apoderat d'Esquerra, Junts per Catalunya i la CUP.

➡️ Política

Més notícies: