Fotomuntatge de tres plans mitjans de Gabriel Rufián, Pedro Sánchez i Santiago Abascal
POLÍTICA

S'activa la guerra per l'últim escó a Catalunya

VOX, PSC i els processistes es barallen per esgarrapar els últims diputats en joc

Tot i que és difícil que les enquestes arribin a assenyalar-ho amb exactitud, tot indica que a Catalunya hi ha diversos escons en joc. Falta menys d'una setmana i diversos partits s'han llançat a pel vot útil per esgarrapar els escons que encara poden canviar de color. Els sondejos diuen que Lleida i Girona podria estar tot força consolidat, però diferent seria la situació a Barcelona i Tarragona.

Segons El Mundo, a Lleida no es mouran gaire les coses de com estan ara. PP, PSOE, ERC i Junts es repartiran un escó cadascun en aquesta circumscripció. I, tal com apunten diversos sondejos, difícilment canviarà aquest escenari.

Pla mitjà de Santiago Abascal amb el braç dret alçat fent el gest de la V amb els dits

A Girona, el mateix diari també apunta que no hi ha gaire en joc. Aquí, Junts guanyaria amb 2 escons, mentre que el PP, PSOE, ERC i Sumar n'aconseguirien un cadascun. Això sí, les maquinàries propagandístiques dels partits han començat a carburar. Sense aportar dades, Sumar i CUP han començat a vendre que tenen possibilitats de prendre un diputat a PP i VOX.

A Barcelona: Sumar, PSOE o VOX

A Barcelona la lluita sembla més crua. Segons El Mundo, el 5è escó de Sumar podria passar al PSOE, que ara mateix en té 8. Aquí també entren en joc les dades de la Fundació Disenso que té a les mans VOX. Segons ells, els de Santiago Abascal podrien aconseguir un tercer diputat a costa dels socialistes.

A Barcelona, la CUP torna a fer el mateix que a Girona. Sense aportar cap dada, afirmen que tenen opcions de treure el seu segon diputat per prendre-li a VOX. Aquesta sembla que està sent la tàctica 'cupaire' per captar el vot indecís d'última hora: la “por de VOX”. El que potser no compten és que, alhora, aquesta tàctica fa activar els d'Abascal.

A Tarragona: ERC, Junts o VOX

On sí que hi ha dades i no tacticisme polític de la CUP és al diputat que està en joc a Tarragona. Segons Sigma Dos, ERC i Junts es barallen per un dels escons que balla. Fins i tot aquí VOX tindria oportunitats d'esgarrapar un diputat, que segurament seria a costa del PSOE o d'ERC. I és que Disenso dona als d'Abascal opcions de treure representació en aquesta circumscripció.

➡️ Política

Més notícies: