Primer pla d'urna electoral plena de vots
POLÍTICA

'Qui diumenge vulgui exercir el seu vot: primer l'urna i després a la platja'

Narciso Michavila, de GAD3, adverteix d'un gran perill aquest diumenge

Queden sis dies per unes eleccions històriques que poden marcar un canvi de cicle polític a Espanya. Tot apunta a un rècord de participació en uns comicis atípics en període estiuenc. De fet, hi ha el risc que molts es quedin sense votar pels embussos a última hora.

Així ho ha advertit Narciso Michavila, president i fundador de GAD3, que aquest dilluns ha passat pels micròfons de la Cope . El sociòleg ha assegurat que s'acosta una "tempesta electoral perfecta". Apunta a una “participació històrica”, “moltes sorpreses” i “dimissions a la nit electoral”.

Primer a votar, després a la platja

Michavila ha assegurat que "la dreta ja està traient dotze punts a l'esquerra en el vot per correu". Ha dit que el vot per correu funcionarà, però que el gran perill seran “els embussos diumenge a les sis i set de la tarda”.

Muntatge de fotos de Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo amb els colors del PSOE i el PP de fons

Ja va passar amb les andaluses el juny de l'any passat. Milions de persones van tenir la mateixa idea d'anar primer a la platja i deixar el vot per darrera hora. Es van formar embussos quilomètrics a grans ciutats com Sevilla, Màlaga i Cadis, i el mateix podria passar a les generals d'aquest diumenge.

Michavila recomana anar als col·legis a primera hora del matí, perquè si no “molts podrien quedar-se sense poder exercir el seu vot”.

Victòria aclaparadora de la dreta

Totes les enquestes excepte el CIS de Tezanos donen una clara victòria a les dretes. Però deixen oberts diversos escenaris i no és clar si el bloc conservador aconseguirà la majoria absoluta. Michavila dóna per feta la majoria absoluta de la dreta, i afirma que “Feijóo duplicarà en escons a Sánchez a Galícia i Madrid”.

Per al sociòleg, “en termes de vot Pedro Sánchez està resistint al voltant del 28%”. Creu que el PSOE patirà al sud i l'interior, però “els socialistes catalans li poden donar una alegria”. I afirma que "si aconsegueix que el PP no arribi als 150 escons, Sánchez podrà seguir al seu càrrec des de l'oposició".

Però “si el PP supera els 160 escons, Pedro Sánchez no arriba al setembre com a secretari general del seu partit”. Això explica, segons Michavila, que l'estratègia de Sánchez no sigui conservar el Govern sinó el poder dins del partit”.

➡️ Política

Més notícies: