El president del PP, Alberto Núñez Feijóo assegut al congrés amb expressió seriosa
POLÍTICA

El PP obre la porta a pactar amb Junts al Congrés

Els 'populars' comencen els acostaments amb Junts, però descarten una moció de censura

Si alguna cosa és innegable és que Sánchez va agafar el PP amb el peu canviat quan va començar a pactar amb tots els partits sobiranistes. Això va conduir al naixement Frankenstein, que ha protagonitzat no poques tensions internes de tipus ideològic. Al capdavall, l'única cosa que uneix els membres de Frankenstein és que el PSOE és un nucli d'interessos.

Com a efecte derivat d'aquesta situació, va començar a estendre la sospita que Junts i el PP acabarien pactant en algun moment. Aquesta és la tesi que han mantingut figures com Gabriel Rufián o Enric Juliana. Per part seva, Junts no va desaprofitar l'oportunitat.

Fa uns mesos, Puigdemont movia des de Brussel·les el fantasma d'una moció de censura contra Sánchez. En realitat, és una maniobra per intentar fer por al PSOE. Però la veritat és que, fins que no es resolgui l'amnistia i la relació VOX-PP, aquesta porta està tancada.

Míriam Nogueras, amb cara d'enfadada, asseguda al seu escó al Congrés dels Diputats

Tot i que això no és cap obstacle perquè es pugui anar caldejant l'ambient. L'últim a llençar alguns troncs a aquest foc ha estat el popular Borja Sémper.

El PP obre espais

Al programa de Telecinco, La mirada crítica, el portaveu del PP, Borja Sémper, no descarta possibles acords amb PNB i Junts. Sémper argumenta que el PP vol representar l'alternativa a Sánchez. “És el que intentarem fer amb totes les formacions polítiques al Congrés, llevat de Bildu, que puguin pensar el mateix que nosaltres”.

La veritable estratègia del PP passa per teixir aliances sobre assumptes que no es presten tant al soroll mediàtic. “Amb altres formacions és públic i notori el que ens separa, però si podem acordar per exemple una llei del sòl per què no ho farem”. És a dir, que el PP pretén aprofitar les tensions ideològiques que nien a Frankenstein.

El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, durant la primera sessió del debat d'investidura del líder del PP, al Congrés dels Diputats, el 26 de setembre del 2023, a Madrid

Per això, Sémper no ha trigat a assenyalar que una moció de censura no és sobre la taula. "Una moció de censura és més necessària que mai, però no tenim els números suficients", diu Sémper. Encara que la desitgen, els populars saben que Junts no se sumarà a una moció mentre l'amnistia suri per l'espai sideral dels jutjats.

Aquest missatge del PP té un destinatari paral·lel: Vox. I és que, obrint-se a pactar amb Junts, Feijóo diu a Abascal que té més alternatives. Màxim després que Vox trenqués els governs autonòmics que tenia amb el PP.

➡️ Política

Més notícies: