Un reporter de televisió informa en viu des de Barcelona mentre es mostra una escena d?una ofrena floral amb persones i banderes al fons.
POLÍTICA

Esclaten contra TV3 per la cobertura de la Diada i en demanen el tancament

S'han tornat a referir a Aliança Catalana com a 'partit xenòfob' en una peça informativa

TV3, la màquina de propaganda al servei del poder a Catalunya, ha tornat a utilitzar la Diada per difondre el seu codi ideològic. La televisió pública catalana ha qualificat Aliança Catalana com un “partit xenòfob” en una peça informativa sobre els aldarulls al Fossar de les Moreres.

Un tractament tendenciós que ja no sorprèn, però que ha fet vessar la paciència dels que ja demanen obertament el tancament de la cadena.

Una multitud de persones amb banderes i pancartes s'enfronten a un grup de policies antiavalots en una manifestació a l'aire lliure.

No ha estat l'única polèmica del tractament informatiu de la Diada a la televisió pública catalana. El cofundador i expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha criticat que la cadena que paguen tots els catalans retransmetés en directe les manifestacions de l'ANC. “Una associació privada”, ha recordat, “que crida a trencar la legalitat amb menyspreu a la majoria de catalans”.

Cal recordar que malgrat el canvi de poder al govern de la Generalitat, ERC segueix exercint un control absolut sobre la Corporació. També sobre els continguts, que estigmatitzen el partit de Sílvia Orriols mentre atorguen a les entitats processistes caràcter d'oficialitat.

TV3 torna a atacar Aliança Catalana

La irrupció d'Aliança Catalana a les municipals del 2023 va ser rebuda amb fredor amb TV3, que va optar per imposar un cordó sanitari mediàtic. Quan la formació va agafar impuls i va començar a marcar el debat públic a Catalunya, van passar del silenci a l'insult. Des de llavors es refereixen al partit de Sílvia Orriols amb qualificatius com a “extrema dreta”, “racista” i “xenòfob”.

Així ho ha fet també a la Diada, quan s'ha tornat a referir a Aliança Catalana com a “partit xenòfob” durant una peça informativa.

Jordi Amela, membre d'Aliança Catalana, ha demanat “tancar immediatament” TV3 perquè “ni en les pitjors dictadures utilitzen les emissores públiques per oferir informació tan fastigosa i obscena”. Un missatge contundent que ha motivat desenes de comentaris.

Farts del biaix informatiu

El periodista Rubén Novoa ha suggerit la necessitat de “tramitacions parlamentàries” en relació amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Altres membres i simpatitzants d'Aliança Catalana parlen de TV3 com a “sectaris ben adoctrinats” i aplaudeixen la proposta de tancament. “Per tenir una televisió sectària amb tot d'endollats i sense objectivitat, més ben tancada”, diu algú responent al tweet de Jordi Amela. “Fora subvencions i que es busquin la vida”, remata.

"En lloc de donar la informació anomenant els partits, aquest individu es pren la llibertat d'insultar 120.000 persones tractant-les de xenòfobes", diu un altre català indignat. Un altre suggereix anomenar “manifestació feixista de l'extrema esquerra” a la presència de “residus cupaires”. Però saben que no ho diran perquè TV3 fa temps que va deixar de ser objectiva per passar a ser un mitjà de propaganda de l'extrema esquerra i el seu ideari.

Més indignació

També el tweet de Bosch ha motivat tota mena de comentaris, encara que en aquesta ocasió més dividits. Hi ha qui creu que una manifestació de 70.000 persones sí que és rellevant, i que no fer-se ressò seria censura. Però també recorden que la mateixa TV3 ha ignorat manifestacions massives de signe contrari, mostrant així el seu biaix ideològic.

A més, afirmen que TV3 és una associació regada amb diners públics i "un instrument magnífic de difusió de la llengua malbaratant diners públics i pagant favors de part". Per això coincideixen que “cal tancar” el canal.

➡️ Política

Més notícies: