Catel de l´escola de dones i nenes musulmanes de Barcelona
POLÍTICA

Polèmica per una escola musulmana només per a nenes a Barcelona

Un usuari ha informat de l'existència d'una escola alcorànica al Poble Sec només per a dones i nenes

Com és públic i notori, la qüestió de l'islam representa un debat per a les societats occidentals i en particular per a les idees progressistes. Per a aquestes darreres, el debat ha passat a convertir-se en una contradicció ambiental més o menys constant. Cosa que denuncien des d'alguns sectors també progressistes. Allà hi estan, per exemple, les polèmiques que ha protagonitzat l'activista feminista d'origen marroquí Najat El Hachmi.

Els exemples d'aquesta contradicció han estat múltiples. Encara més a Catalunya, on coincideixen l'existència d'un partit progressista de tendència 'woke' com ERC i un alt nivell d'immigració d'origen musulmà. Poc abans de la campanya electoral del 12M, per exemple, els republicans felicitaven per exemple una festa del Ramadà que segregava per sexes. Poc després, van eliminar el tuit.

Escola alcorànica al Poble Sec

En qualsevol cas, aquestes situacions seran habituals atesa la tendència demogràfica. L'última ha estat denunciada per un usuari en xarxes socials. Es tracta d'una “escola alcorànica” que al seu cartell remarca que és una “escola de dones i nenes”.

Segons ha informat aquest usuari, que respon al nom de 'Bcnesqueixa', el local es troba al barri del Poble Sec:

De moment, no es disposa de més informació sobre aquesta escola i el mateix usuari insta altres a proporcionar informació. I, si no informació, la publicació sí que s'ha omplert de comentaris que mostren la seva preocupació davant del fet que es pugui tolerar la disgregació per sexes. "Li han donat els permisos corresponents d'activitat?", demanava amb incredulitat algun usuari.

La separació entre gèneres no és permesa

A Catalunya, la segregació educativa per sexes està prohibida. De fet, una de les polèmiques més sonades del 2022 va ser la decisió de la Generalitat de tallar el finançament públic als centres educatius de l'Opus Dei que segregaven per sexes. Poc després d'aquesta decisió, almenys vuit d'aquests centres educatius van anunciar que passarien a ser mixtos.

En qualsevol cas, aquesta situació va provocar que la Generalitat i els col·legis entressin en una batalla judicial que es va resoldre un any després. Al final, el Tribunal Constitucional va donar la raó a la Generalitat i els va permetre retirar els 15 milions d'euros de subvenció que hi havia amb aquestes escoles.

➡️ Política

Més notícies: