Muntatge de la celebració del Ramadà a Santa Perpètua de Mogoda i un tuit d'ERC
POLÍTICA

ERC celebra la fi del ramadà amb un acte que segrega homes i dones

Eliminen un tuit en què celebraven una festivitat religiosa que divideix entre gèneres

Continua la polèmica sobre el vincle entre ERC i les pràctiques religioses musulmanes. Després de rebre crítiques per les seves llistes electorals, els republicans celebren ara la fi del Ramadà. La polèmica ha vingut perquè la festa ha separat homes i dones i perquè, al final, ERC se n'ha penedit i ha eliminat el missatge.

Ha passat a Santa Perpètua de Mogoda. “Finalitza el mes de dejuni, marcat per la reflexió, la generositat i la solidaritat”. Amb aquestes paraules, la delegació del partit a la localitat felicitava la fi d'aquesta festivitat. El problema ha vingut per la foto que portava adjunta, que mostra una separació clara entre sexes.

L'enllaç que porta a aquest tuit revela que el missatge ha estat eliminat de xarxes socials. Però el podcast d'E-Notícies, La Catalunya Woke, ha pres una captura del missatge. “Seria una llàstima que la gent ho compartís”, han dit amb clara ironia:

Tuit d'ERC sobre la celebració del ramadà

La relació complicada amb l'islam

La reacció en xarxes ha estat la que és habitual: una incomprensió cada vegada més gran per aquesta aliança entre ERC i la comunitat musulmana. Els usuaris diuen no entendre com es poden harmonitzar l'actitud progressista amb algunes pràctiques religioses de l'islam.

De fet, ahir també era notícia que, a Lleida, a la fi del Ramadà, la comunitat musulmana havia ficat les dones dins d'unes tanques. Una altra vegada, els usuaris van sortir en trompa a demanar a ERC i a Tània Verge la seva opinió sobre aquesta pràctica masclista.

En qualsevol cas, el que suggereix la creació del tuit i el seu esborrat posterior és que ERC és conscient de la relació atropellada que tenen amb aquesta religió. D'una banda, el seu propi discurs multicultural l'hi obliga i, a més, tenen interessos objectius al votant musulmà. D'altra banda, estan al corrent que tampoc no poden fer publicitat de segons quines pràctiques religioses amb dinàmiques masclistes.

➡️ Política

Més notícies: