Muntatge de Raquel Sans, Pere Aragonès i Marta Vilalta

POLÍTICA

Pluja de crítiques a ERC pels seus darrers vídeos electorals

Els republicans intenten apropar els seus polítics a la gent i els acusen de fer el 'ridícul'

En campanya, una de les tasques més importants d'un assessor de comunicació política és el que s'anomena “humanitzar” el candidat. És un mecanisme força evident d'aconseguir una identificació entre el polític i el votant. És, en fi, la quota populista de qualsevol partit.

I com pitjors són les perspectives electorals, més intensa és la humanització. Aquí va estar, per exemple, Albert Rivera amb el seu gos Lucas, que va qualificar "d'arma secreta”. Van ser aquelles eleccions en què Ciutadans es va enfonsar després de no formar govern amb Sánchez.

Raquel Sans i les pomes

I ara, que hi ha campanya a Catalunya, també veurem la humanització dels candidats. De fet, ja l'hem començat a veure. Salvador Illa va ser força criticat per les respostes que va donar al qüestionari personal del 324. Encara més el president Aragonès, que es va enredar per dir que la seva filla anava a un centre d'educació concertat.

En aquest sentit, ERC no n'és una excepció i, és més, és una confirmació. Llevat del portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, els republicans no es caracteritzen per tenir grans personatges mediàtics amb enganxada. Començant pel president Aragonès, que sempre ha fet una certa sensació de ser un desconegut.

Si a això se li suma que circula la sospita que a ERC no li anirà bé a les eleccions, el resultat són els vídeos que han publicat a les xarxes. “Cinc curiositats que segurament no sabies de...”. I aleshores descobrim que al president Aragonès li agraden les croquetes ben fetes i a poder ser casolanes. O que Raquel Sans va treballar recollint pomes.

Per la resposta dels usuaris, la reacció sembla la contrària a la cercada. Molts usuaris assenyalen que ERC fa el “ridícul” amb aquesta mena de vídeos. Però la majoria de respostes permeten la broma i la ironia. “Primera curiositat que probablement no sabies: Pere Aragonès és president de la Generalitat de Catalunya”.

➡️ Política

Més notícies: