Muntatge de Sílvia Orriols i el lloc del Diari Ara

POLÍTICA

El Diari Ara censura Sílvia Orriols i Aliança Catalana

Publiquen un qüestionari per orientar el votant i obvien l'existència del partit d'Orriols

El diari Ara ha publicat una mena d'enquesta que porta per nom “Digue’ns què penses i et direm quin vot t’encaixa més”. És un qüestionari amb diverses preguntes relatives a l'actualitat política i que, un cop fet, et diu quin és el teu partit més proper. Crida poderosament l'atenció l'absència d'Aliança Catalana, que és qui ha posat sobre la taula algunes de les preguntes que planteja el qüestionari.

Creus que l'islam és una amenaça per a la seguretat de Catalunya?

Quan es fa un cordó sanitari se sol estendre als mitjans afins al poder establert. Uns fan un cordó institucional i altres un cordó mediàtic per vigilar que ningú no faci “altaveu de l'extrema dreta”. Això és el que explica que les opcions polítiques outsiders presentin una gran desproporció entre la seva presència a mitjans i a xarxes socials. Al cap i a la fi, a Elon Musk no el controla ningú.

Primer pla de Sílvia Orriols somrient i mirant a càmera a la plaça de l'ajuntament de Ripoll

A Catalunya, si parlem d´opcions polítiques outsiders i de cordons mediàtics, parlem d´Aliança Catalana. Quan no és una cancel·lació explícita és una cancel·lació més subtil. Moltes vegades s'emparen que AC no té representació parlamentària. Això és cert, però també confús perquè és evident que AC ha estat el darrer terratrèmol polític dins del nacionalisme català.

I precisament en això s'ha donat suport a l'Ara per no incloure Aliança Catalana entre les possibles respostes del seu qüestionari. En la metodologia, assenyalen que només han inclòs els partits que són presents al Parlament. Però el que crida l'atenció és que moltes de les preguntes estan relacionades amb els temes que ha plantejat Orriols.

"Creus que l'islam és una amenaça per a la seguretat de Catalunya?", "Estàs a favor d'expulsar els immigrants que siguin delinqüents reincidents?", "Defenses la via unilateral per aconseguir la independència?". Aquestes són algunes de les preguntes que planteja el qüestionari.

Deixant al marge l'Ara, les perspectives de Sílvia Orriols per a les eleccions són incertes. El partit s'enfronta al 3% i la majoria d'enquestes assenyalen que es quedarà al voltant del 2,2% i només algunes els donen tres diputats per Barcelona. La seva força electoral dependrà de si aconsegueixen arrabassar a Junts la quantitat suficient de vots de processistes desencantats.

➡️ Política

Més notícies: