Home amb barba i gorra blanca parlant en un micròfon davant d'un fons amb el logotip d'un canal de televisió.
POLÍTICA

La doble vara de medir de TV3 després de l'assassinat del líder de Hamàs

Per a la televisió catalana uns són assassinats i els altres senzillament moren

L'establishment processista va imposar fa anys un ferri control sobre TV3 que ha marcat la deriva ideològica de la cadena pública catalana els darrers anys. Això es va accentuar amb la presa del control per part d'ERC, que al biaix nacionalista va afegir l'obsessió per tot allò que té a veure amb la ideologia woke.

Sense anar més lluny, E-Notícies va destapar al seu moment la imposició de criteris ideològics per a la contractació de nous redactors a TV3 .

El bonisme de TV3 es manifesta en la seva reticència a criticar l'islamisme mentre defensa a capa i espasa Palestina en el conflicte araboisraelià. Un doble raser que es manifesta ara de la forma més ridícula. On la cadena catalana veu un assassinat en un cas, en un altre només veu una mort gairebé accidental.

Assassinat i mort, segons el cas

Així, per una banda TV3 ha anunciat l'"assassinat" del líder de Hamàs, Ismail Haniyeh, en un atac atribuït a Israel. Cal puntualitzar que el canal sempre evita anomenar terroristes Hamàs i utilitza eufemismes com a "líder palestí" o fins i tot "líder de la resistència palestina". Això contrasta amb el tractament informatiu de l'Estat d'Israel, on se solen utilitzar termes com a “ocupació” o “genocidi”.

TV3 ha fet referència també a l'assassinat de tres nens apunyalats a les mans d'un menor de 17 anys. Però en aquest cas no ha parlat d'assassinat, sinó de “mort” dels nens. Una diferència de tracte que ha cridat latenció i ha provocat la reacció airada dels espectadors.

Parlen de TV3 com Telehamàs i de periodisme woke i els acusen de ser un pamflet a favor de l'islamisme i l'esquerra decadent. "TV3 té un tracte diferent pels morts que moren sols i els que no depenen de l'autor", es queixa un espectador. Hi ha comentaris com “terroristes de la llengua” i “és vomitiu com enganyen i manipulen”.

Plou sobre mullat

No és la primera vegada que TV3 rep crítiques pel seu peculiar trament informatiu i els dobles rasers. Recentment va rebre una allau de retrets per com va informar sobre la victòria de Nicolás Maduro a Veneçuela. Va parlar de resistència del chavisme mentre la premsa internacional parlava de frau electoral.

➡️ Política

Més notícies: