Un grup de persones es troben reunits en una àrea rocosa durant la nit, mentre un home amb armilla de seguretat està dret en primer pla; a la cantonada dreta de la imatge hi ha un cercle vermell que mostra un nom dusuari de xarxes socials.
POLÍTICA

Una periodista de TV3 defineix com a 'tebi' l'atac de l'Iran a Israel

Els usuaris en xarxes socials mostren la seva incredulitat: 'Com es llança una pluja de míssils de forma tèbia?'

A falta de sorpreses durant els propers dies, tot apunta que la notícia de la setmana serà l'atac de l'Iran a Israel.

En resposta a l'operació de desarticulació d'Hezbol·là, el règim dels aiatol·làs va llançar ahir prop de 200 míssils balístics contra Israel. Per part seva, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha advertit a l'Iran que pagarà les conseqüències del seu “error”.

Davant d'això, l'Iran ha dit que tornaran a bombardejar Israel si són atacats. Mentrestant, els Estats Units es posicionen del costat d'Israel i mantenen el desplegament militar a la zona. La situació és més preocupant que mai: la possibilitat d'una guerra total a l'Orient Mitjà és a prop.

Netanyahu i uns militars

En qualsevol cas, la interpretació que TV3 fa de la situació i de l'atac d'ahir és que es tracta d'una resposta “tèbia”. Així ha qualificat la periodista Txell Feixas Torras, antiga corresponsal a Beirut, l'atac de l'Iran amb míssils balístics. Feixas també es pregunta fins on arribaran els aiatol·làs “si Netanyahu continua empenyent el Pròxim Orient cap a una guerra regional”:

Les reaccions dels usuaris

Amb prop de 15.000 visualitzacions, aquesta publicació de Feixas ha indignat els usuaris. I és que ningú no entén com és possible que un atac amb prop de 200 míssils balístics pugui ser una resposta “tíbia”. Encara més si l'escalada de tensió a la zona és evident.

“Ha estat un veritable gest de pau per part dels iranians, gran anàlisi”, "No us canseu mai de ser els portaveus de la maldat?", “Són míssils tebis”, “Com es llança una pluja de míssils de forma tèbia?”.

No és nou a TV3

Aquest posicionament de TV3 pel que fa a la guerra no és nou. Un altre dels periodistes de TV3 que també ha aixecat agres polèmiques ha estat Joan Roura. Entre altres coses, s'ha referit a Hamàs com a “grup de resistència” perquè “terrorisme”, va dir, era una paraula banalitzada.

Per la seva banda, la cadena en conjunt sí que ha tingut una línia editorial “tíbia” a l'hora de tractar el conflicte. Amb motiu del primer atac de Hamàs a Israel, per exemple, TV3 va parlar que havia estat l'atac més “audaç” del grup terrorista fins ara.

➡️ Política

Més notícies: