Joan Roura amb camisa blanca assegut davant d'un fons decoratiu geomètric.
POLÍTICA

El polèmic periodista propalestí de TV3 presumeix de les seves posicions anti-Israel

Joan Roura manté la seva postura davant les crítiques i insisteix que 'periodisme no és neutralitat'

Com ha quedat constatat, la guerra a la Franja de Gaza no és només un conflicte bèl·lic. Per contra, és un veritable debat social i polític fins al punt d'influir en la política interna dels països occidentals. A partir d'aquí, les polèmiques i els desacords s'han succeït amb rigorosa puntualitat.

Entre els actors principals en aquestes polèmiques hi ha els mitjans de comunicació i, per extensió, els periodistes. Sobretot, alguns periodistes, que a més de la seva tasca periodística també exerceixen la militància. Entre ells, hi ha el periodista de TV3, Joan Roura, especialista en temàtiques internacionals i, més en particular, a l'Orient Mitjà.

Periodisme-militància

Durant el conflicte, Roura s'ha destacat per denunciar l'actuació d'Israel. Entre altres polèmiques, Roura es va referir a Hamàs com a “grup de resistència” perquè la paraula 'terrorisme', va dir, ja està massa “banalitzada”. Així mateix, va publicar una imatge del conflicte que resulta que estava feta amb Intel·ligència Artificial.

Captura d'un tuit de Joan Roura en què publica una foto d'un home amb la cara coberta de pols porta tres nens, un a cada braç i un altre sobre les espatlles, mentre sosté la mà d'un quart nen; tots caminen entre enderrocs d'edificis destruïts generada per Intel·ligència Artificial

Aquesta mena d'episodis li han suposat moltes crítiques. Entre elles, la d'associacions defensores d'Israel, com l'Associació Catalana d'Amics d'Israel (ACAI).

Ahir mateix, ACAI va denunciar a xarxes socials una portada del diari Ara que parlava que “Israel amenaça fer a Cisjordània el mateix que a Gaza”. Davant d'això, Roura va sortir en defensa del diari i va assenyalar que “Demanar tancar diaris... per després començar a cremar llibres”. Finalment, ACAI va acusar Roura de “compressió lectora deficient” i de “tenir incorporada la manipulació”:

I avui mateix, Roura ha continuat amb la polèmica en presumir de la seva postura periodística militant.

En un nou missatge a les xarxes socials, el periodista de TV3 parla que “periodisme no és neutralitat en situacions en què el dret internacional diferencia entre bans: víctimes de victimaris, ocupats d'ocupants”:

El que és segur és que la polèmica per la guerra continuarà i que certs periodistes intentaran alliçonar els seus seguidors i, sobretot, altres periodistes.

➡️ Política

Més notícies: