Imatge del cartell electoral d'Aliança Catalana, amb la foto de la candidata Sílvia Orriols
POLÍTICA

La recollida de cable de diversos mitjans catalans amb Sílvia Orriols

Periodistes com Jordi Basté entonen el mea culpa i comencen a moure's després del resultat d'Aliança Catalana

Sílvia Orriols ja és al Parlament de Catalunya. Tot i la censura, els cordons sanitaris i l'assetjament rebut als seus actes electorals, Aliança Catalana ha obtingut 2 diputats i s'ha quedat a un pas d'entrar-hi fins a 5. Ha tret més vots que Ciutadans el 2006, per exemple, però s'ha quedat a molt poc d'obtenir representació a Barcelona.

Aliança Catalana ha confirmat els pronòstics i ja no és un actor local. Formarà part del pròxim Parlament, tindrà drets electorals, rebrà les subvencions pertinents i tindrà cobertura dels mitjans públics. Veurem Sílvia Orriols als debats si hi ha repetició electoral i el partit tindrà finançament per fer campanya.

Ho anàvem dient a e-Notícies des de fa setmanes: hi havia la percepció que aquestes eleccions serien l'inici d'un canvi de paradigma i que hi hauria sorpreses. Només han baixat els partits que representen millor la ideologia woke i el gir cap a l'ordre del Parlament ja és una realitat.

Pla mig curt de Sílvia Orriols somrient i aplaudint

Johan Cruyff parlava de l'entorn per referir-se als mitjans i als actors amb poder més enllà dels jugadors i tècnics del Barça. A la política catalana aquest entorn ha negat la realitat fins avui mateix. No existia la Sílvia Orriols, tot era extrema dreta i era millor amagar-la, no sigui el cas.

Els mateixos que fins avui l'han ignorat i ridiculitzat ja recullen cable. Hem sentit Jordi Basté les últimes hores reconèixer errors i demanar que també es pugui parlar de la immigració i amb Sílvia Orriols. Mitjans com El Nacional ja no parlen d'Aliança com a partit ultra, sinó que ara és identitari.

Alguna cosa, doncs, es mou a Catalunya. L'entorn de l'esquerra més intransigent continua negant-ne la major, però la centralitat comença a assumir que els toca normalitzar Orriols. Si sense diners, sense presència als mitjans i competint contra Puigdemont ha aconseguit entrar, és que alguna cosa està canviant a la societat. Els més vius són sempre els primers a adonar-se'n i en les setmanes vinents veurem encara més peces de l'entorn començant a parlar d'Aliança amb certa normalitat.

Silvia Orriols en un míting a Lleida
A Aliança no li tremola el pols

De moment, la formació nascuda a Ripoll es mostra ferma. Després de rebre el silenci dels principals mitjans i amb una seu electoral molt petita, va decidir acreditar només tres periodistes. Eren aquells que des del maig els han tractat com qualsevol altre partit.

Després de la irrupció al Parlament, comença una nova etapa. Aliança haurà de tenir presència als mitjans públics i sembla que alguns privats viraran la seva decisió de silenciar-los. Una recollida de cable en tota regla després del resultat de diumenge.

➡️ Política

Més notícies: