El jutge Manuel García Castellón amb expressió seriosa i fons desenfocat d?un tweet.
POLÍTICA

Un periodista de La Vanguardia demana 'ficar entre reixes' el jutge del Tsunami

Són molts els que s'apunten a comentar les decisions dels tribunals i fins i tot a assenyalar els jutges

La decisió del magistrat de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, d'arxivar la causa contra el Tsunami Democràtic ha provocat una cascada de comentaris polítics. Cosa que, en una època com aquesta, és indissociable de comentaris periodístics.

Un dels periodistes orgànics que ha fet la interpretació de la notícia ha estat Pedro Vallín. D'orientació progressista, Vallín és una de les firmes més destacades i influents de La Vanguardia. Capçalera històrica i propietat del Grup Godó, La Vanguardia ha protagonitzat alguns viratges editorials en els darrers anys.

De l'independentisme del seu exdirector Josep Antich – ara director d' ElNacional – La Vanguardia va passar a un catalanisme més moderat. Ara s'exerceix com un dels altaveus més eficaços del nou establishment del PSOE de Pedro Sánchez. Va ser, per exemple, un dels mitjans premiats amb les filtracions sobre l'operació Catalunya.

Sigui com sigui, Pedro Vallín s'ha mostrat molt contundent amb la decisió del magistrat de l'Audencia Nacional.

En un missatge publicat a xarxes socials, Vallín parla que “a García-Castellón caldria dir-li que no acceptem la rendició ni signem taules”. De fet, va més enllà i demana “no parar fins a ficar-lo entre reixes”.

Els riscos de polititzar la justícia

Més enllà del que consideri cadascú, aquesta mena de comentaris suggereixen un ambient problemàtic pel que fa a la justícia.

Els uns i els altres insisteixen a comentar les decisions de jutges i a donar-los immediatament una tonalitat política. Així, les decisions dels tribunals acaben formant part de la lluita política.

Davant això, la ciutadania pot acabar recelant de la solvència i imparcialitat del sistema de justícia. Fins al punt que els jutges, fiscals i magistrats es converteixen en estrelles mediàtiques que són capitalitzades pels partits polítics i els seus altaveus.

En el cas de Pedro Vallín, el seu comentari ha aconseguit una notable visibilitat i s'ha omplert de comentaris atacant García-Castellón. Molts desitgen que sigui inhabilitat, que “passi la seva jubilació entre reixes” o fins i tot “que faci una declaració pública demanant perdó”, com si el sistema judicial fos per aclamació popular.

➡️ Política

Més notícies: