Muntatge de Pablo Echenique i Jessica Albiach
POLÍTICA

Pablo Echenique riu de la patacada dels Comuns

El partit morat ha fet la vida impossible a Sumar amb la vista posada a les europees

Els resultats porten moltes novetats i precisament per això poden tapar altres fenòmens també molt interessants. Els Comuns en són un bon exemple.

El resultat de la delegació de Sumar a Catalunya s'inscriu en un rosari de fracassos electorals i, encara més revelador, en una lluita amb Podemos molt més cruenta de la que tenen amb els seus adversaris. Pablo Iglesias no li va perdonar mai la seva traïció a Yolanda Díaz.

Echenique dispara a matar

Si es té la sensació que Yolanda Díaz sembla haver desaparegut és perquè, efectivament, no és gaire lluny d'haver desaparegut. En aquesta campanya, per exemple, només va estar en dues ocasions recolzant Jéssica Albiach. Sumar venia d'encadenar dos sonors fracassos a Galícia i Euskadi i ja es podien fer a la idea que Catalunya no seria gaire diferent.

No hi ha gaire marge per a l'anàlisi. Els Comuns han aconseguit el pitjor resultat de la seva història i, com ERC, només els salva la possibilitat d'un tripartit. I per recordar aquest fracàs hi ha estat Pablo Echenique, incondicional de Podemos i sempre atent per atiar Sumar.

Tuit de Pablo echenique sobre els resultats d'En Comú Podem

Des de fa temps, Podemos està en una estratègia negativa que consisteix que els seus èxits siguin els fracassos de Sumar. L'objectiu és aconseguir ressuscitar a les europees amb algun escó per a Irene Montero. Un cop d'ull a les xarxes socials del partit morat i dels seus simpatitzants mostra que Podemos ho fia tot a les europees. Gabriel Rufián també posa el seu granet de sorra en aquest projecte.

Pel costat de Sumar, poc se sap de moment. L'única cosa clar és que els Comuns sospiren per un tripartit per poder mantenir alguna quota de vot dins l'espai progressista. El silenci de Yolanda Díaz és molt significatiu i això, per remissió, va bé al PSOE i a Pedro Sánchez.

➡️ Política

Més notícies: