Muntatge amb Gabriel Rufián amb els polzes a dalt i Irene Montero aplaudint, amb el congrés dels diputats de fons

POLÍTICA

Gabriel Rufián ja fa campanya per Podemos per a les eleccions europees

Tornen les picades d'ullet i les simpaties entre dos partits que si alguna cosa comparteixen és la decadència electoral

Que el portaveu d'ERC al Congrés sempre s'ha portat bé amb Podemos no és cap sorpresa. I tampoc no ho és que les seves relacions amb Sumar i amb Yolanda Díaz no són especialment bones. De Yolanda Díaz va dir que li feia més por que Abascal.

Objectiu: les europees

Aquesta afinitat entre Rufián i el partit morat s'ha basat en la defensa de Podemos del referèndum i la proximitat en matèria de polítiques socials. De fet, Rufián és el representant més clar dins d'ERC de la línia que cal pactar polítiques socials a Madrid. En aquest sentit, va tenir relacions especialment bones amb Irene Montero i Ione Belarra.

Per la seva banda, Podemos protagonitza ara la seva particular guerra amb Sumar. Des que es van separar de la nau alletant, el partit morat està en un procés d'intentar mantenir una quota dins l'esquerra. De moment, part d'aquesta estratègia consisteix a dessagnar Sumar, cosa que ja han aconseguit a les eleccions gallegues i basques.

Però el gran objectiu de Podemos són les europees, que seran les eleccions més reveladores de com està Espanya electoralment parlant. I aquí és on entra Rufián, que ha compartit aquest missatge d'Ione Belarra, que ja comença a fer campanya perquè Irene Montero tingui un escó d'eurodiputada:

Tuir d'Ione Belarra sobre l'entrevista d'Irene Montero

De moment, aquesta campanya en diferit que Rufián fa a Podemos és per simple afinitat ideològica i per certs interessos estratègics. D'altra banda, es va especular molt al seu dia si ERC i Podemos anirien junts a les europees, però Rufián ho va desmentir. És digne de ressaltar que tots dos partits comparteixen una mateixa cosa: una decadència electoral important i que aquest diumenge el més probable és que es reafirmi.

➡️ Política

Més notícies: