Muntatge de fotos de primer pla de Míriam Nogueras i Gabriel Rufián, tots dos amb rostre seriós
POLÍTICA

Els partits processistes, els altres perdedors del debat

Pedro Sánchez dissimula els seus pactes amb Esquerra i Feijóo anuncia que recuperarà la sedició

Pedro Sánchez va ser el gran perdedor sense cap dubte del cara a cara amb Alberto Núñez Feijóo. L'actual president del Govern va estar crispat i no va ser capaç de trobar el seu to ni marcar el relat. Va anar a remolc del PP i la seva estratègia de situar Vox al centre del debat va ser com un boomerang que li va esclatar als morros.

El líder del Partit Popular ha trobat en la seva proposta de respectar la llista més votada una manera intel·ligent de respondre quan se li pregunta per Vox. I Pedro Sánchez, malgrat tenir un exèrcit d'assessors, no ho va veure venir. I, com un castell de cartes, el socialista es va esfondrar.

Abans de la desfeta vam veure un Sánchez ancorat a l'esquerra, amb un discurs més propi de Sumar que el d'un candidat que busca el centre. Funambilsta com a pocs, el president interpreta ara el paper d'activista polític i social en contraposició a Santiago Abascal. Pedro Sánchez presumeix de la seva política econòmica, dels impostos a les classes mitjanes i altes i de lleis com la Trans. Només hi ha una cosa de la que sembla que s'ha oblidat: els seus pactes amb independentistes i nacionalistes.

El líder del PSOE va assegurar que no ha governat amb Bildu i Esquerra, els seus principals socis. Com quan et trobes un ex pel carrer i dissimules canviant de vorera. Per a Pedro Sánchez, Rufián i Otegui són simplement coneguts, encara que el basc li recordi que són companys de viatge.

Aquest és el nou discurs de Sánchez, fer veure que no coneix els indepes. I amb aquesta premissa no va voler ni anomenar-los. Ja no hi ha la taula de diàleg ni hi ha la intenció de donar més concessions a ERC a Catalunya. Sort que hi havia Alberto Núñez Feijóo per recordar-li que el Govern del PSOE i Sumar han indultat els líders del Procés i han eliminat la sedició, que el popular vol recuperar.

"De tots els presidents que hi ha hagut a Espanya, el que menys ha respectat la Constitució ha estat vostè. Perquè vostè governa amb els partits que incompleixen la Constitució", li recordava Feijóo. Sánchez, acorralat, va passar de puntetes i ni va nomenar els seus socis.

ERC i Junts es presenten a aquestes eleccions amb la intenció de fer suar Pedro Sánchez si vol una investudira. De fet, els juntaires directament li demanen l'autodeterminació per donar-li suport. La resposta del socialista ahir va ser silenci i amnèsia. Sense cap dubte, després de Sánchez, aquests dos partits van ser els altres grans perdedors del debat.

➡️ Política

Més notícies: