Primer pla de Míriam Nogueras
POLÍTICA

Problemes a Junts: demanen ajuda econòmica per poder pagar la campanya

Demanen entre 5.000 i 10.000 euros a candidats i càrrecs del partit

S'acumulen els problemes al partit de Carles Puigdemont. La decisió de la Junta Electoral Central d'atorgar el 100% dels drets electorals al PDeCAT ha deixat Junts sense un duro per a la campanya electoral. A pocs dies per a les eleccions, els postconvergents demanen ara ajuda econòmica per pagar les despeses.

El departament de finances del partit ha fet arribar una carta als candidats i càrrecs del partit. El partit de Laura Borràs i Jordi Turull demana aportacions econòmiques en forma de préstec. L'objectiu és ajudar a finançar la campanya de Míriam Nogueras per a les eleccions generals del 23 de juliol.

Entre 5.000 i 10.000 euros

La carta adverteix sobre les dificultats en què es troba el partit després del cop de la Junta Electoral Central. També recorda com n'és d'important aquesta campanya per a la formació independentista.

Imatge de Jordi Turull en primer pla i Laura Borràs

Per tot això, demana aportacions mínimes de 5.000 euros al comú dels candidats, i de 10.000 als que tinguin més opcions de sortir elegits. Es tracta dels quatre primers candidats per Barcelona, els dos primers per Girona, i el primer per Lleida i Tarragona. El partit promet tornar-los els diners amb les subvencions fixades per la llei electoral en funció dels resultats.

Els càrrecs del partit també han rebut una carta demanant un esforç econòmic, encara que sense especificar-ne quantitats. La sol·licitud s'ha fet extensiva a la militància, amb préstecs per reemborsar amb un interès del 4%.

Sense diners a la caixa

Cal recordar que la llei electoral estableix unes subvencions als partits en funció dels resultats electorals. Però aquests ajuts es cobren després de les eleccions. I Junts, que encara s'està recuperant del desemborsament de les municipals, s'ha quedat sense diners a la caixa.

L'origen del problema és que Junts i PDeCAT van concórrer junts a les passades eleccions generals. Ho van fer sota la plataforma Junts per Catalunya, i després es van separar. Tots dos partits reclamaven les subvencions electorals, així que van anar als tribunals.

En primera instància es va concedir el 50% a totes dues formacions, però la Junta Electoral Central ha donat el 100% al PDeCAT.

En tot cas, els juntaires ja van haver de demanar donacions per finançar la campanya de les autonòmiques el febrer del 2021. Un daltabaix el 23 de juliol podria complicar més les coses al partit de Laura Borràs i Jordi Turull. Està clar que en aquestes eleccions es juguen alguna cosa més que uns escons.

➡️ Política

Més notícies: