Primer pla de Gabriel Rufián amb cara de preocupació
POLÍTICA

Parlarà català Gabriel Rufián al Congrés?

El líder d´ERC va anunciar l´acord per parlar català al Congrés en castellà

Definitivament, Gabriel Rufián ja no està de moda. El número u d'Esquerra a Madrid s'ha convertit en un personatge menyspreat per l'esquerra espanyola i molt criticat pel votant independentista. Rufián ja no és creïble, senzillament i parlant clar.

Una de les fixacions del líder d'ERC al Congrés era diferenciar-se de Junts per Catalunya. Fins fa un mes comptava amb 13 diputats a Madrid pels 8 dels de Puigdemont, de manera que la seva manera de fer política es basava en el paternalisme cap a Nogueras. El problema és que ara estan en les mateixes condicions i Junts ha decidit jugar al joc d'Esquerra .

Una de les maneres que Rufián sempre ha tingut de mostrar-se diferent de l'antiga Convergència és amb la llengua. El seu ús del català és aleatori i només el va començar a fer servir habitualment en campanya electoral i quan els sondejos eren molt negatius. I, és clar, és una cosa que el votant indepe porta molt malament. El català és per a ells el vaixell insígnia de la batalla política.

Aquest dijous Gabriel Rufián va ser l'encarregat d'anunciar els acords entre ERC i el PSOE per votar Francina Armengol com a presidenta del Congrés. Un dels punts era garantir l'ús del català als plens. La roda de premsa de Gabriel Rufián, però, va ser en castellà. Ràpidament, diversos votants indepes es van adonar de la paradoxa i no van dubtar a utilitzar-lo per fuetejar una vegada més l'escuder d'Oriol Junqueras a Madrid.

Els diputats podran parlar en català al Congrés dels Diputats. Caldrà veure com garantirà la càmera que tots els presents entenguin què es diu i quin sistema s'utilitza. I, no es preocupin, segur que els indepes estaran pendents de quina llengua utilitza Gabriel Rufián en les seves intervencions. Cadascú té les seves prioritats.

➡️ Política

Més notícies: