Primer pla d'Emiliano García Page
POLÍTICA

El pacte amb Junts ja divideix el PSOE: 'Si ho demanés Vox estaríem escandalitzats'

El President de Castella-La Manxa critica la cessió a Puigdemont i assenyala que Junts està al costat de Vox en qüestions migratòries

Continuen les reaccions al traspàs de la immigració que ha aconseguit Junts. Ahir, el sector oficialista del partit intentava relativitzar-lo i avui Emiliano García-Page ho ha criticat. L'opositor per excel·lència a Pedro Sánchez s'ha despatxat contra les negociacions.

El cost ideològic del traspàs

Com assenyalàvem avui mateix des d'E-Notícies, els socis de Sánchez provoquen tensions ideològiques constants. A ningú del PSOE i de Sumar se li escapa que Junts ha demanat la immigració per lluitar contra l'Aliança Catalana. Però això s'ha ficat sota la catifa perquè al capdavall la legislatura serà molt sorollosa.

El PSOE, que sembla que no s'esperava l'exigència de Junts, ha hagut de transigir. Com a màxim, han tret la vicepresidenta Montero a posar matisos a l'acord. Per la seva banda, Sumar ha d'anar a rebuf del PSOE i gestionar com pugui les cessions a altres socis amb què no estan còmodes.

I si ho hagués demanat Vox?

Però ara ha sortit García-Page a assenyalar el que és evident: que les cessions a Junts no són mesures d'esquerres. Encara més, ha dit que si això ho hagués demanat Vox no haurien deixat de tocar ni un minut el xiulet de l'extrema dreta.

García-Page ve a estirar un dels problemes inherents a aquest govern: que les contradiccions ideològiques són inevitables i seran constants. Aquesta vegada ha estat per Junts, que s'ha posat el vestit de dreta identitària. Però la pròxima potser és Sumar que necessiti una mesura social maximalista per fer-li front a Podemos.

D'altra banda, Sánchez té socis com el PNB i Junts que en l'àmbit econòmic no són ni de bon tros d'esquerres. Però sobre aquesta cessió a Puigdemont, l'esquerra encara pot tornar el cop. La llei orgànica que regularà el traspàs podrà ser torpedinada per ERC, un altre soci de Sánchez.

➡️ Política

Més notícies: