Muntatge amb un primer pla de Carles Puigdemont amb cara seriosa, una captura d'un vídeo del programa Polònia de TV3 i de fons la imatge corporativa del programa
POLÍTICA

Fins i tot el Polònia de TV3 se'n riu del Procés i del desastre processista

Parodien una coneguda pel·lícula per fer humor i de passada un fidel retrat del que ha estat el procés


El mític programa d'humor satíric Polònia fa un retrat del que ha estat el procés. Parodiant el tràiler d'una pel·lícula, es burlen del "viatge a Ítaca" i els seus resultats. Mostren com després de fracassar la independència només queda allargar el procés d'una manera: devorant-se entre ells.

"Basada en fets reals"

L'esquetx mostra l'essència del procés: un grup de partits que es llancen a un projecte sense saber com fer-ho realitat. "El 2017, un grup d'independentistes va començar un viatge a Ítaca", diu un narrador paròdic mentre els partits pugen a l'avió. Però passa que l'avió s'estavella i, com diu el pilot (Junqueras), “no tenim estructures d'Estat per aterrar”.

La resta és una hilarant paròdia del que ha estat el procés. Des dels partits culpant-se entre ells, fins al resultat real del viatge: acabar devorant-se. Perquè si alguna cosa ha passat des de la investidura de Sánchez és que els partits processistes lluitin entre si de cara a les pròximes autonòmiques.

"Procés Produccions presenta"

Un dels punts que reben més atenció és la paròdia del “Europa ens mira”. L'esquetx mostra els líders processistes esperant que Europa els vingui a rescatar: “és qüestió de minuts”, diu Puigdemont mirant a l'horitzó. Però la realitat s'imposa i ningú no els ve a rescatar.

Els partits processistes comencen a morir congelats i per sobreviure només queda una sortida: “alimentar la il·lusió de la gent”. I és Puigdemont qui troba l'única sortida: s'han de menjar entre si. “Una història de misèria política”, es llegeix entre mitges de les imatges.

Per mèrits propis, cap dels actors involucrats en el procés es deslliura de la paròdia. Des de la CUP descarregant-se de responsabilitat fins al Tsunami i passant pels líders polítics. Amb aquest tràiler còmic, el Polònia fa un exercici d'anàlisi política.

➡️ Política

Més notícies: