El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, durant un acte de campanya del seu partit per a les eleccions europees, al Passeig de Begonya, el 31 de maig de 2024, a Gijón, Astúries (Espanya)
POLÍTICA

El pla del PP per fomentar la natalitat: des de bonificacions fiscals a més baixes

Alberto Núñez Feijóo proposa bonificacions, escoles bressol gratis i més baixes per combatre el descens de la natalitat

Alberto Núñez Feijóo, líder del Partit Popular, ha presentat una sèrie de propostes a la seva Llei de Conciliació que vol presentar pròximament al Congrés dels Diputats. L'objectiu és promoure la natalitat i millorar la conciliació familiar a Espanya.

Entre les principals mesures destaca un augment del 50% en la deducció per fill a l'IRPF, que passaria dels 1.200 euros anuals actuals fins als 1.800 euros anuals. Feijóo subratlla que aquesta deducció no ha estat actualitzada des del 1999, quan ho va fer el govern d'Aznar. I, des de llavors, la inflació ha pujat un 79,2%.

El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, durant la primera sessió del debat d'investidura del líder del PP, al Congrés dels Diputats, el 26 de setembre del 2023, a Madrid

El líder popular creu que aquest ajustament és necessari per alleujar la càrrega econòmica de les famílies. Des del PP creuen que el 1999 una deducció de fins a 1.200 euros era un "clar incentiu", però que ara ha quedat desfasada. L'objectiu, diu Feijóo, és "posar una catifa vermella a qui vulgui fundar una família. Necessitem nens i nenes".

Una altra mesura clau és l'ampliació dels permisos de maternitat i de paternitat. Actualment és de 16 setmanes, però Feijóo proposa estendre'ls fins a les 20 setmanes. Això permetria a les famílies més temps per cuidar els seus fills durant els primers mesos de vida.

Alberto Núñez Feijóo té previst presentar la totalitat del seu pla els propers dies. Això sí, més enllà de les deduccions fiscals i de l'augment de les baixes, també n'ha avançat altres aspectes. Entre ells, que les escoles infantils siguin gratuïtes dels 0 als 3 anys o un banc d'hores per facilitar la conciliació de les famílies.

El president nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo, intervé durant el tancament de la campanya electoral del PP, a 16 de febrer de 2024, a Palexco, la Corunya

El context demogràfic d'Espanya està actualment marcat per una baixa taxa de natalitat. Feijóo defensa que aquestes propostes no només beneficiaran les famílies, sinó que també ajudaran a revertir la tendència negativa pel que fa al creixement poblacional. Segons el líder del Partit Popular, la manca de polítiques de suport a la família ha contribuït que molts joves retardin o descartin la idea de tenir fills.

Alberto Núñez Feijóo, a més, ha aprofitat per carregar contra el govern de Pedro Sánchez, a qui acusa d'"haver dimitit de les seves responsabilitats sense dimitir del càrrec".

➡️ Política

Més notícies: