Sílvia Orriols somrient amb un edifici de fons i el logotip de "ara" a la cantonada superior esquerra.
POLÍTICA

Tornen les 'fake news' de la premsa processista contra Sílvia Orriols

L'alcaldessa de Ripoll insisteix que si fos per ella eliminaria el finançament públic als mitjans

Nova polèmica que envolta l'alcaldessa de Ripoll i diputada al Parlament, Sílvia Orriols. És a dir, polèmica sobredimensionada per part de la premsa subvencionada. En aquest cas, amb el diari Ara com a protagonista.

En una peça titulada "Nova polèmica d'Aliança Catalana amb el sector LGTBI", s'informa que un regidor de Ripoll, Guillem Barranqueras, ha publicat un missatge contra la comunitat LGTBI. Al missatge, aquest regidor critica la imatge d'un drag queen fent com que serveix vi amb els seus genitals. “Inútils per a la societat”, diu Barranqueras.

Això ha donat peu al diari Ara per posar una ombra de dubte sobre Aliança Catalana i la seva defensa dels drets dels homosexuals. Però la veritat és que Orriols sempre ha mostrat una postura de completa defensa d'aquest col·lectiu. De fet, poc després d'arribar a l'alcaldia, Orriols va fer-se viral per penjar la bandera LGTBI a l'Ajuntament.

Imatge en primer pla de Silvia Orriols

Així mateix, el partit va demanar a l'alcalde de Ribera d'Ondara, Albert Puig, que abandonés la formació després de qualificar de "càncer" el col·lectiu homosexual. Això va fer que Aliança Catalana es quedés sense representació en aquesta petita localitat de Lleida.

Orriols insisteix: eliminar les subvencions a la premsa

Per part seva, Sílvia Orriols ha sortit en defensa del seu regidor. “Un drag queen que serveix vi amb el penis no ajuda precisament a la normalització del col·lectiu LGTBI, sinó a denigrar-ho”.

L'alcaldessa de Ripoll ha aprofitat per reivindicar que el seu partit “persegueix la normalització plena de l'homosexualitat a tots els àmbits. No la teatralització ridícula que els estigmatitza”:

Captura de pantalla d'un tuit en català d'un compte verificat, criticant una drag queen per no ajudar a normalitzar el col·lectiu LGTBI i esmentant que l'Aliança Catalana cerca la normalització plena de l'homosexualitat en tots els àmbits, no la teatralització ridícula que els estigmatitza.

Aquesta polèmica ve un dia després que Orriols tornés a denunciar a xarxes socials la subvenció a la premsa. “No és premsa lliure, és propaganda del Govern”, va dir l'alcaldessa, que va donar per descomptat que no rebria “titulars amables”. Finalment, va recordar que la intenció del seu partit és “erradicar les subvencions als mitjans de comunicació”:

Aquesta proposta va collir els aplaudiments de molts usuaris a xarxes i seguidors d'Orriols. A més de les subvencions, els usuaris van recordar que la premsa també rep generoses quantitats en concepte de publicitat institucional. "Els polítics compren els mitjans de comunicació i tots els tertulians per evitar perdre el control del relat", denunciaven.

➡️ Política

Més notícies: