Primer pla de Sílvia Orriols rient lleugerament
POLÍTICA

Orriol·leja Catalunya?

El fenomen Sílvia Orriols es consolida i ella mateixa dóna la clau de la seva popularitat

"Mitja Catalunya (com a mínim) rierola al menjador de casa seva". Així de contundent es mostrava Sílvia Orriols, l'alcaldessa de Ripoll i líder Aliança Catalana. I no li falta raó: molts catalans assumeixen en privat les tesis que defensa Orriols, encara que ho faci en petit comitè, fora de l'opinió pública.

Gairebé 2000 persones van interactuar amb aquesta publicació de Sílvia Orriols a Twitter, que va tenir un abast de prop de 40.000 persones. El que converteix aquesta política d'un poble del Ripollès en un actor que cal tenir en compte és que és la primera veu dins de l'independentisme que parla clar. És la primera vegada que un partit indepe demana frenar la immigració il·legal i expulsar “els delinqüents estrangers i els fonamentalismes”. Un discurs que topa de front contra el que és políticament correcte a Catalunya, on el bonisme ha construït un relat des de fa anys, el nou "oasi català".

No ser d'esquerres, qüestionar les polítiques d'immigració i posar el focus al delinqüent i no al ciutadà és insòlit a Catalunya. Fins i tot la nova Convergència ja assumeix tesis esquerranes i la CUP ha marcat el relat en l'última dècada. La dreta política ha passat a ser residual, simplificada ara simplement a la figura d'alcaldes com Xavier García Albiol o Manuel Reyes.

Imatge del cartell electoral d'Aliança Catalana, amb la foto de la candidata Sílvia Orriols

Realment mitja Catalunya Orriol·leja? Segur que molts de vosaltres heu parlat en els últims mesos amb amics, familiars o companys de feina. Molts estan cansats de la manca de seguretat, veuen amb temor aquests joves estrangers que no s'integren i que es creuen impunes . Qüestionen en converses privades un "model ideal de convivència i tolerància" que no existeix a la realitat.

Doncs ja ho tenen: ells també "orriollegeixen". No es preocupin, no és gens greu i és compartit per molts ciutadans i veïns. És evident que l'independentisme de Sílvia Orriols no és compartit per més de la meitat de Catalunya, més en faltaria. El que reforça Aliança Catalana és que per primera vegada els votants indepes tenen una opció real que promou l'ordre i posa damunt la taula el problema de la seguretat.

Sílvia Orriols ha posat davant del mirall molts catalans, que fa temps que pensen que alguna cosa falla a Catalunya pel que fa a integració i seguretat. Gent que no volia sortir de l'armari perquè parlar d'aquest problema volia ser racista o fatxa. Dijous passat, 2000 persones van sortir al carrer a Manresa per dir prou . No eren feixistes, no eren militants d'extrema dreta. Eren ciutadans que només volen passejar amb tranquil·litat, sense que els de sempre cometin actes vandàlics.

El missatge de Sílvia Orriols va calant entre molts catalans perquè parla de problemes que fins i tot la classe política assumeix en privat. El bonisme imperant a Catalunya l'ha tapat i l'ha criminalitzat, però, una altra vegada, la classe política actual va d'una banda i la gent de l'altra.

➡️ Política

Més notícies: