Manifestació contra inseguretat i violència a Manresa el 5 d'octubre de 2023
POLÍTICA

Manresa demostra que la inseguretat no és un invent contra l'esquerra

Una manifestació sense caràcter polític agrupa 2000 persones davant de les 200 que es van concentrar contra l'acte un dia abans

Bany de realitat a Manresa. Fins a 2000 persones van sortir al carrer per denunciar la falta de seguretat i la delinqüència imperant a la ciutat , després de diversos aldarulls produïts les últimes setmanes. Una manifestació històrica, que contrasta amb les 200 persones que un dia abans es van concentrar contra aquest mateix acte i el van titllar de racista i xenòfob.

L'acte d'aquest dijous a Manresa va ser totalment ciutadà, apolític. De fet, va ser extremadament pulcre per evitar ser catalogat de 'fatxa'. Es va avisar prèviament que no es permetrien càntics o banderes "no democràtiques". Al manifest es va parlar de Manresa com un lloc "de trobada i integració".

"Ens és igual el color o la religió de la persona que comet l'acte", va dir l'Enric Pintado, de l'organització. La realitat és que estan cansats. Farts de baralles, de furts, de veure batalles campals i atacs en autobusos de manera recurrent. Els ciutadans de Manresa van sortir al carrer en massa i els va ser igual ser titllats de racistes o d'alguna cosa que realment no són.

Només volen deixar clar que no es tracta d'una anècdota, un cas aïllat. I van reclamar que els partits polítics i l'Ajuntament, governat per ERC i el PSC, no s'amagui: "Negar els fets, amagar-los o dissimular-los no ens acosta a la solució", van afirmar. Es tracta, doncs, de demandes lògiques que qualsevol ciutadà de Catalunya voldria per a la seva ciutat: més presència policial i més vigilància.

200 persones dimecres, 2000 dijous

L'esquerra institucional i social de Manresa va voler promoure una contramanifestació el dia abans contra el racisme . Asseguraven que la dreta estava "instrumentalitzant la seguretat d'una manera racista". Es van arribar a dir proclames tan surrealistes com aquesta: "La seguretat d'uns pot ser la inseguretat dels altres".

La realitat és que gairebé 100 entitats van donar suport a l'acte i només 200 persones hi van assistir. Un dia després, van topar amb la realitat i amb 2000 persones que els era igual les seves advertències: només volen passejar per Manresa en pau i que s'actuï contra els violents. On alguns van veure racisme, la gent veu la necessitat de solucionar un problema creixent a Catalunya. I, no s'enganyin, la realitat sempre guanya.

➡️ Política

Més notícies: