Muntatge amb un primer pla de Xavier García Albiol somrient i Lluc Salellas tocant-se les ulleres amb cara de circumstàncies
POLÍTICA

La CUP segueix els passos de Xavier García Albiol

Lluc Salellas acusa de cínic i hipòcrita l'alcalde de Badalona per una mesura que també acaba implementant ell mateix a Girona

Fa dues setmanes, Lluc Salellas va sortir a criticar obertament Xavier García Albiol. I ho va fer de manera molt contundent. L'alcalde de Girona el va titllar de cínic i hipòcrita per voler endarrerir fins al 2027 l'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a Badalona.

Albiol justificava la intenció d'ajornar l'activació de la ZBE perquè "en la situació actual de crisi econòmica, no podem obligar els veïns de Badalona que hagin de fer front a una despesa tan important com la compra d'un vehicle". I és que, segons l'alcalde popular, posar en funcionament la ZBE a la ciutat “podria arribar a afectar la meitat de vehicles de Badalona”.

Tot i les paraules de Xavier García Albiol, Lluc Salellas no es va tallar a l'hora d'atacar l'alcalde badaloní. “Em fa gràcia que la dreta i l'extrema dreta, que es fan dir garants dels drets, les llibertats i les lleis, decideixin que no compliran el que diu la Unió Europea. Que és que l'1 de gener del 2024 has de tenir la ZBE en funcionament”, disparava l'alcalde de Guanyem Girona –una candidatura liderada per la CUP–.

Però a més afegia que “no volen aplicar allò que està establert. Em sembla un cinisme i una hipocresia molt gran. I encara més, quan estem parlant d'un tema que afecta la salut, en aquest cas, dels badalonins”.

Salellas demana ara demana ajornar la posada en funcionament de la ZBE a Girona

Tot just 15 dies després de les paraules de Lluc Salellas, l'Ajuntament que ell lidera ha demanat al govern endarrerir l'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions a Girona. Segons informa el Diari de Girona, el consistori que encapçala el cupaire ha pregat al ministeri de Transports una pròrroga per implementar aquesta mesura.

Logo de TelegramNOVETAT TELEGRAM: ¡Punxa aquí per unir-te a la comunitat de TELEGRAM d'E-Notícies, les notícies de veritat sense censura.

L'executiu municipal de Salellas demana que la ZBE gironina no sigui obligatòria fins a l'abril del 2025, quan ho hauria de ser al gener del 2024. Això sí, segons aquest diari local, la intenció del govern format per la CUP, Junts i ERC seria implementar-la al novembre del 2024.

L'equip de Lluc Salellas creu que fins llavors no tindrà a punt l'adequació de la ZBE a la ciutat. El ministeri de Transports va concedir el 2022 una subvenció a l'Ajuntament de Girona per crear la Zona de Baixes Emissions. Però un retard en els terminis per adjudicar i executar les obres han empès el govern municipal de la CUP a demanar aquesta pròrroga.

Primer pla de Lluc Salellas somrient

D'aquesta manera, tot i que amb justificacions diferents, Lluc Salellas acaba fent el mateix que criticava tant de Xavier García Albiol. I és que, per un motiu o un altre, tots dos busquen que no s'apliqui la ZBE a les seves respectives ciutats l'1 de gener del 2024. Tot i que només un dels dos s'ha permès acusar l'altre de 'cinisme i hipocresia'.