Carcel de Lledoners de Barcelona

POLÍTICA

Nova agressió a les presons catalanes: un funcionari, amb el pòmul trencat

No cessen els atacs als funcionaris de presons: després d'un cap de setmana insostenible, ara una nova agressió a la presó de Lledoners

Els funcionaris continuen denunciant la situació que viuen a les presons. Després d'un cap de setmana amb dues agressions i un intern assassinat, el dia 13 passat li van trencar el pòmul a un funcionari. Que aquestes situacions siguin recurrents és el que explica que hagin demanat en dues ocasions la dimissió de la consellera Ubasart.

Nova agressió a les presons catalanes

Un intern amb patologies psiquiàtriques ha atacat un funcionari - cap d'unitat - i li ha trencat el pòmul i li ha provocat lesions a les costelles. Si no fos per altres interns que hi havia allà la situació hauria estat pitjor. Segons explica el comunicat dels funcionaris, això ha passat a la infermeria de la presó i “no és un fet aïllat a Lledoners”.

Expliquen també el cas d'una funcionària a qui, fa poc, li van trencar una dent i li van arrencar els cabells. Així mateix, denuncien que els interns amb patologies psiquiàtriques són destinats a la infermeria perquè a Lledoners no hi ha una unitat especialitzada. Cosa que implica un risc evident, tal com expliquen.

En qualsevol cas, plou sobre mullat perquè no és un fet aïllat. Fa un mes, els funcionaris van protestar per exactament el mateix i van oferir dades: hi ha una ràtio de gairebé 3 treballadors agredits o que han intentat ser agredits al dia . Aquesta situació i la inacció d'Ubasart és el que ha fet que la separació entre els responsables polítics i els treballadors sigui màxima. Dues vegades han demanat dimissions.

El Departament no es mou

Aquesta mateixa setmana ho van fer per segona vegada i van oferir més exemples d'agressions. En un dur comunicat publicat a la pàgina web del sindicat van denunciar que, en un mateix cap de setmana, hi va haver dues agressions i l'assassinat d'un intern a mans del seu company de cel·la.

“Què més ha de passar perquè es prenguin de debò la problemàtica que vivim a les presons catalanes?”. Això va ser el que van concloure els treballadors en aquest comunicat. Per part seva, el Departament no mou fitxa. D'entrada, no va autoritzar la petició dels treballadors per fer servir pistoles taser i poder mantenir així l'ordre.

D'altra banda, el Departament de Justícia tampoc no s'ha pronunciat sobre les altres informacions que fonts penitenciàries van donar a aquest mitjà. Van denunciar que els que més problemes generen a les presons catalanes són els ex-menes. De fet, les mateixes dades del Departament mostren que el 72,4% dels presos menors de 25 anys són estrangers.