Muntatge d'Ana Pastor i Rafa Nadal

POLÍTICA

Rafa Nadal enfonsa Ana Pastor parlant de feminisme

Nadal li recorda que l'important és la igualtat d'oportunitats i que avui dia el feminisme 'es porta als extrems'

Ana Pastor i Rafa Nadal han compartit una entrevista que s'ha fet viral. L'esportista mallorquí hi ha deixat diversos titulars que han fet parlar. Entre aquests, els sous dels esportistes, el feminisme i la igualtat d'oportunitats.

“No soc hipòcrita”

El famós tennista Rafa Nadal ha fet una entrevista a la també famosa periodista Ana Pastor. Al programa 'El Objetivo', Nadal ha parlat de multitud de temes. Una de les intervencions més virals i que corre per les xarxes és a propòsit del feminisme i la igualtat d'oportunitats.

Amb força subtilesa, Nadal comença dient que ell no dirà segons quines coses només per quedar bé amb la premsa i les masses. “El que no soc és hipòcrita”, ha dit quan Pastor li ha assenyalat que, amb aquests temes, “se'l nota incòmode”.

Com és natural, Pastor li ha preguntat sobre el tema de l'esport femení. Una qüestió que està a l'ordre del dia pel protagonisme recent del futbol femení i per les polèmiques sobre l'esport trans. Nadal ho té clar: la inversió per promocionar l'esport femení ha de ser “la mateixa”. És a dir, res del que avui es coneix com a discriminació positiva.

I els sous? Han de ser iguals? Nadal també ho té clar: “no”. L'únic que hi ha d'haver és “igualtat d'oportunitats” perquè després cadascú guanyi allò que hagi de guanyar. "Si Serena Williams genera més que jo, vull que Serena guanyi més que jo", ha dit.

L'entrevista continua amb el tema del feminisme i si Nadal es considera feminista o no. Com molts altres, el tennista diu que si el feminisme és “igualtat d'oportunitats”, doncs sí, és feminista. Ara bé, deixa caure que és evident que el feminisme s'enduu més enllà. "Saps que aquest terme", diu a Pastor, "es porta a uns extrems...", ha conclòs.