Primer pla de Gemma Ubasar amb cara seria asseguda al seu escó del Parlament i recolzant la seva barbeta al puny esquerre

POLÍTICA

Augmenta la pressió sobre Gemma Ubasart: situació límit a les presons catalanes

'L'escalada de violència' a les presons catalanes porta els funcionaris de presons a demanar una altra vegada la dimissió d'Ubasart

Els funcionaris de presons tornen a demanar la dimissió de la consellera Ubasart. Ja ho van fer el mes passat i ara hi insisteixen. Protesten per la deixadesa de la consellera davant l'augment de la inseguretat dins les presons catalanes. Parlen directament "d'escalada de violència”.

La inseguretat: també a les presons

Ho explicàvem a E-Notícies fa un mes: els funcionaris de presons van demanar la dimissió de la consellera Ubasart. “Entenem que vostè desconeix completament el que passa dins una presó”, van arribar a dir-li. Es referien a l'augment incontrolable d'inseguretat que vivien els funcionaris a la seva feina.

Les xifres que van oferir eren preocupants: 1.234 treballadors agredits o que han patit intents d'agressió. Això representa gairebé 3 treballadors agredits al dia. Van demanar que el Departament de Justícia estudiés la introducció de les pistoles taser i la resposta va ser el silenci. El sindicat va concloure que la consellera "només mostra interès pel vessant de la població reclusa, donant l'esquena als treballadors i treballadores".

I ara, poc més d'un mes després, tornen a exigir la dimissió d'Ubasart. La raó és la mateixa, però pitjor: parlen d'una “escalada de violència” a les presons. En el seu darrer comunicat, expliquen que, en un mateix cap de setmana, hi ha hagut dos funcionaris agredits i l'assassinat d'un intern a les mans del seu company de cel·la.

Demanen una altra vegada la dimissió immediata d'Ubasart

Novament atribueixen aquesta situació a la "laxitud de l'administració penitenciària catalana davant l'escala de violència". El panorama que dibuixen els funcionaris és preocupant perquè, segons ells, “els interns saben que surt de franc agredir els funcionaris”. D'altra banda - i com van fer ahir els Mossos amb el Departament d'Interior - denuncien la manca de mitjans i de personal.

D'altra banda, E-Notícies va saber per fonts penitenciàries que els ex-menes eren els que generaven més problemes a les presons catalanes. “És una passada el que arriben a liar-la”, van assenyalar aquest mitjà. De fet, segons les dades del mateix Departament, el 72,4% dels presos menors de 25 anys són estrangers.

Per tot això, els funcionaris demanen novament la dimissió de la consellera Ubasart i conclouen amb una pregunta. “Què més ha de passar perquè es prenguin de debò la problemàtica que vivim a les presons catalanes?”.